Chili sin carne med zucchini och fetaost
Kryddig chili som görs på sojafärs och grönsaker som paprika, zucchini och färsk lök. Chilin sin carne blir supergod och får perfekt kryddighet av cayennepeppar, spiskummin och paprikapulver. Servera chilin med ris, fetaost och krämig avokado.
Ingredienser
6 portioner
6 port ris
Chili
1 förp kokta blandade bönor (à 380 g)
2 vitlöksklyftor
1 färsk gul lök
1 gul paprika
1 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olivolja
1 förp fryst sojafärs (à 750 g)
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1/2 tsk cayennepeppar
2 msk vitvinsvinäger
500 g krossade tomater
3 dl vatten
2 msk japansk soja
1 tsk salt
Till servering
2 avokador
150 g fetaost
2 lime
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2778 KJ / 663 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater77 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Okej chili, men finns godare recept.
Sara
2024-04-03Jättegott! Vi fick krydda rejält, tillsatte sambal olek för mer hetta. Kommer absolut göras igen.
Maria
2022-10-23Gott men dessvärre ganska smaklöst, trots att vi nästan dubblade kryddorna.
Linnéa
2022-05-29