Frijoles (bönröra)
.jpg)
Testa frijoles - en lättlagad bönröra med smak av lök, vitlök, chilifrukt, kidneybönor och paprika. Röran passar utmärkt ätas tillsammans med till exempel taco- eller tortillachips. Kryddigt och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003
.jpg)
Ingredienser
10 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 chilifrukter (gärna fresno)
1 - 2 msk olja
2 burkar röda kidneybönor (à 400 g)
1 1/2 dl vatten
salt
1 röd paprika
ev 2 msk olivolja
För alla
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör så här
Tips
I Mexiko använder man egentligen inte kidneybönor men det är den enda sortens bönor som finns att köpa på burk som passar till det här receptet. Du kan också använda torkade svarta små bönor eller pintobönor om du vill. Blötlägg dem i så fall i rikligt med vatten över natten. Låt dem rinna av och koka dem mjuka i nytt vatten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Konon gott och proteinrikt men måste man vandra ända till Latinamerica för att få tag på dessa konserver?! Produkten bör finnas i hyllorna! Tonfisk o frijoles för vandrare!!!
Fredrik
2018-01-03Hej Fredrik! Nej, så lång vandring ska inte behövas. Tycker du kan prata med din handlare så kan de beställa hem. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-01-04Hej Heléna! Godast är den att äta lite ljummen eller rumsvarm. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-10-12Är bönröran god att servera kall eller bör den vara varm?
Heléna
2016-10-05