Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Frijoles (bönröra)

Testa frijoles - en lättlagad bönröra med smak av lök, vitlök, chilifrukt, kidneybönor och paprika. Röran passar utmärkt ätas tillsammans med till exempel taco- eller tortillachips. Kryddigt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Pressa vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Fräs lök och vitlök i olja några minuter på svag värme.
  3. Spola hastigt av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Tillsätt chilifrukt och bönor i pannan, häll på vattnet och låt sjuda i 5 minuter.
  4. Mixa bönsåsen grovt med mixerstav. Smaka av med salt. Finhacka paprikan och strö över. Ringla ev över olivolja.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.

Tips

I Mexiko använder man egentligen inte kidneybönor men det är den enda sortens bönor som finns att köpa på burk som passar till det här receptet. Du kan också använda torkade svarta små bönor eller pintobönor om du vill. Blötlägg dem i så fall i rikligt med vatten över natten. Låt dem rinna av och koka dem mjuka i nytt vatten.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 chilifrukter (gärna fresno)
  • 2 msk olja
  • 2 burkar röda kidneybönor (à 400 g)
  • 1 1/2 dl vatten
  • salt
  • 1 röd paprika
  • ev 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan