Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Chili sin carne

Chili sin carne är en vegetarisk variant på Chili con carne och har varma smaker av kajennpeppar, paprika och röda bönor. Fräs potatisen med vitlök, paprika och vitlök. Chilin serveras med tortillabröd, tacosås och yoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis, lök och vitlök. Skölj paprikan och tomaterna. Tärna potatis, paprika och tomater. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken.
  2. Fräs potatis, lök, vitlök och paprika i oljan. Tillsätt buljongen och koka under lock ca 5 minuter eller tills potatisen är klar.
  3. Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Tillsätt bönor och tomater och låt det bli varmt. Smaka av med salt och kayennepeppar. Strö över persilja.
  4. Tillbehör: Servera med tortillabröd, tacosås och yoghurt.

För alla

Fri från ägg.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos, gluten) och på tacosåsen. Välj lämpligt tortillabröd.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosreducerat: byt ut matyoghurten mot laktosreducerad matyoghurt.

Tips

Byt ut röda bönor mot vita bönor eller kikärter. Riv gärna över lite citronskal.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 - 6 potatisar
  • 2 röda lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 2 tomater
  • 1 msk olja
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 burkar röda bönor (à ca 400 g)
  • salt
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 dl hackad persilja
Tillbehör
  • tortillabröd, tacosås och yoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1941 kJ / 466 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer