Chili sin carne

17
3
Chili sin carne

Chili sin carne är en vegetarisk variant på Chili con carne och har varma smaker av kajennpeppar, paprika och röda bönor. Fräs potatisen med vitlök, paprika och vitlök. Chilin serveras med tortillabröd, tacosås och yoghurt.

Chili sin carne

Ingredienser

4 portioner
4 - 6 potatisar
2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
1 paprika
2 tomater
1 msk olja
2 dl grönsaksbuljong
2 burkar röda bönor (à ca 400 g)
salt
1 tsk kajennpeppar
1 dl hackad persilja

Tillbehör

tortillabröd, tacosås och yoghurt

För alla

Fri från ägg.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos, gluten) och på tacosåsen. Välj lämpligt tortillabröd.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosreducerat: byt ut matyoghurten mot laktosreducerad matyoghurt.

Gör så här

Tips

Byt ut röda bönor mot vita bönor eller kikärter. Riv gärna över lite citronskal.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Patrick

2021-12-30

Gott! Kryddar man lite mer som en klassisk chili con carne med spiskummin, chili, och paprika blir den ännu godare.

Anneli

2008-08-05

Det här blir bättre om man först fräser potatis och chilipeppar i ca 15 min, och sedan låter resten fräsa med. Skippa buljongen, den gör potatisen mosig.

Kristoffer

2007-02-05

Följde receptet men tyckte att det blev tråkigt och smaklöst.

Näringsvärde per portion

Energi 1941 KJ / 466 kCal
Fett 10 g
Läs mer om näringsvärden