Chili sin carne
Chili sin carne är en vegetarisk variant på Chili con carne och har varma smaker av kajennpeppar, paprika och röda bönor. Fräs potatisen med vitlök, paprika och vitlök. Chilin serveras med tortillabröd, tacosås och yoghurt.
Ingredienser
4 portioner
4 - 6 potatisar
2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
1 paprika
2 tomater
1 msk olja
2 dl grönsaksbuljong
2 burkar röda bönor (à ca 400 g)
salt
1 tsk kajennpeppar
1 dl hackad persilja
Tillbehör
tortillabröd, tacosås och yoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1941 KJ / 466 kCal
Fett10 g
Kommentarer
Gott! Kryddar man lite mer som en klassisk chili con carne med spiskummin, chili, och paprika blir den ännu godare.
Patrick
2021-12-30Det här blir bättre om man först fräser potatis och chilipeppar i ca 15 min, och sedan låter resten fräsa med. Skippa buljongen, den gör potatisen mosig.
Anneli
2008-08-05Följde receptet men tyckte att det blev tråkigt och smaklöst.
Kristoffer
2007-02-05