Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bönsallad i dijondressing

Bönsallad i dijondressing är en fräsch sallad på olika sorters bönor, oliver och lök och en dressing av dijonsenap, vitlök och citron. Servera bönorna till citrongrillad lammstek.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka haricots verts och vaxbönor i saltat vatten 4-6 minuter. Spola dem kalla och låt dem rinna av.
  2. Skölj bönorna, låt dem och oliverna rinna av. Ansa och skiva löken.
  3. Dressing: Blanda senapen med skalad pressad eller riven vitlök. Tillsätt olja och vatten under omrörning. Smaksätt med pressad citronjuice, salt och peppar.
  4. Blanda bönor, oliver och lök, ringla över dressingen.
  5. Servera bönorna till Citrongrillad lammstek.

För alla

Bönsalladen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 150 g haricots verts
  • 150 g vaxbönor
  • 1 tetra stora vita bönor (à 380 g)
  • 1 tetra kidneybönor (à 380 g)
  • 1 burk svarta oliver (à 300 g)
  • 2 färska lökar
Dressing
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 citron
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?