Chili con carne med ris

56
2
Chili con carne med ris

Bjud familjen på en klassisk chili con carne. Fräs löken och färsen innan du tillsätter bönor, tomatkross och buljong samt krydda efter egen smak med chili- och paprikapulver. Servera den smakrika grytan med ris och toppa med en klick gräddfil och krispiga morotsstavar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018

Chili con carne med ris

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Chili con carne

1 gul lök
1 msk olja
ca 500 g nötfärs
1 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 köttbuljongtärning eller 1 tsk (för 4 port) fond
380 g vita bönor i tomatsås
500 g krossade tomater
salt
peppar

Till servering

3 morötter
2 dl gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Om du vill ha en lite starkare chili con carne kan du smaka av med mer chilipulver eller sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Göran

2021-10-08

Mycket smak och lättlagad.

Lars-emil

2021-01-11

Snabblagad och god. Lagom vardagsmat.

Näringsvärde per portion

Energi 2893 KJ / 690 kCal
Fett 25 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 73 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden