En sundare chili con carne med mer grönsaker och mindre färs. Grova rotfrukter, som morot och palsternacka, rivs och ger mustig smak åt chili con carnen. Gör en sallad med kidneybönor, tomat och avokado och servera till.
Ingredienser
4 portioner
Chili
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 palsternackor
300 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad oregano
1/2 - 1 tsk chiliflakes
1/2 dl tomatpuré
500 g krossade tomater
3 dl köttbuljong (vatten + fond/tärning)
Bönor
ca 400 g kokta kidneybönor
2 tomater (eller romantica ca 10st för 4 port)
1 avokado
saft från 1 lime (saft från 1 lime motsvara 1 msk limesaft)
1 tsk olivolja
salt och svartpeppar
Till servering
gräddfil
koriander
tortillachips
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och tortillachipsen. Fri från ägg och gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil. Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.4 av 5.
123123 personer har röstat
10 st
Kommentarer
Supergott!
Körde på extra mycket med kryddorna, den var lite tam annars.
Anna
2022-03-16
Jättegott!
Marie-anne
2022-02-26
Jättegott! Den blev väldigt blöt så nästa gång kommer jag nog att ta mindre vatten/koka utan lock
Kommentarer
Supergott! Körde på extra mycket med kryddorna, den var lite tam annars.
Anna
2022-03-16Jättegott!
Marie-anne
2022-02-26Jättegott! Den blev väldigt blöt så nästa gång kommer jag nog att ta mindre vatten/koka utan lock
Sofie
2020-10-02