En sundare chili con carne med mer grönsaker och mindre färs. Grova rotfrukter, som morot och palsternacka, rivs och ger mustig smak åt chili con carnen. Gör en sallad med kidneybönor, tomat och avokado och servera till.
Ingredienser
4 portioner
Chili
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
2
morötter
2
palsternackor
300
g
nötfärs
1
msk
olja
1
tsk
spiskummin
1
tsk
torkad oregano
1/2 - 1
tsk
chiliflakes
1/2
dl
tomatpuré
500
g
krossade tomater
3
dl
köttbuljong (vatten + fond/tärning)
Bönor
ca 400
g
kokta kidneybönor
2
tomater (eller romantica ca 10st för 4 port)
1
avokado
saft från 1
lime (saft från 1 lime motsvara 1 msk limesaft)
1
tsk
olivolja
salt och svartpeppar
Till servering
gräddfil
koriander
tortillachips
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och tortillachipsen. Fri från ägg och gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil. Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Vad tyckte du om receptet?
117
10 st
Kommentarer
Anna
2022-03-16
Supergott!
Körde på extra mycket med kryddorna, den var lite tam annars.
Marie-anne
2022-02-26
Jättegott!
Sofie
2020-10-02
Jättegott! Den blev väldigt blöt så nästa gång kommer jag nog att ta mindre vatten/koka utan lock
Kommentarer
Anna
2022-03-16Supergott! Körde på extra mycket med kryddorna, den var lite tam annars.
Marie-anne
2022-02-26Jättegott!
Sofie
2020-10-02Jättegott! Den blev väldigt blöt så nästa gång kommer jag nog att ta mindre vatten/koka utan lock