Chili con carne med rotfrukter
En sundare chili con carne med mer grönsaker och mindre färs. Grova rotfrukter, som morot och palsternacka, rivs och ger mustig smak åt chili con carnen. Gör en sallad med kidneybönor, tomat och avokado och servera till.
Ingredienser
4 portioner
Chili
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 palsternackor
300 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad oregano
1/2 - 1 tsk chiliflakes
1/2 dl tomatpuré
500 g krossade tomater
3 dl köttbuljong (vatten + fond/tärning)
Bönor
ca 400 g kokta kidneybönor
2 tomater (eller romantica ca 10st för 4 port)
1 avokado
saft från 1 lime (saft från 1 lime motsvara 1 msk limesaft)
1 tsk olivolja
salt
svartpeppar
Till servering
gräddfil
koriander
tortillachips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2469 KJ / 591 kCal
Fett28 g
Salt2.8 g
Kolhydrater50 g
Protein27 g
Kommentarer
Supergott! Körde på extra mycket med kryddorna, den var lite tam annars.
Anna
2022-03-16Jättegott!
Marie-anne
2022-02-26Jättegott! Den blev väldigt blöt så nästa gång kommer jag nog att ta mindre vatten/koka utan lock
Sofie
2020-10-02