Chili sin carne

Chili sin carne är en mustig, vegetarisk gryta som är perfekt som vardagsrätt. Den bjuder på varma smaker av chili, paprika och kidneybönor. Servera chilin med tortillabröd, tacosås och yoghurt – ett enkelt och supergott sätt att njuta av bönor och grönsaker i en vegovariant på klassikern Chili con carne.

Ingredienser
4 portioner
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
2 paprikor
3 tomater
2 msk olja
3 tsk spiskummin
3 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver
2 tsk torkad oregano
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 förp kidneybönor (à 380 g)
salt
1 kruka persilja
Tillbehör
tortillabröd
tacosås
yoghurt eller gräddfil
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör.
Energi1159 KJ / 277 kCal
Fett8 g
Salt1.7 g
Kolhydrater30 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stGott! Kryddar man lite mer som en klassisk chili con carne med spiskummin, chili, och paprika blir den ännu godare.
Patrick
Det här blir bättre om man först fräser potatis och chilipeppar i ca 15 min, och sedan låter resten fräsa med. Skippa buljongen, den gör potatisen mosig.
Anneli
Följde receptet men tyckte att det blev tråkigt och smaklöst.
Kristoffer