Chili con carne

Chili con carne är en mustig och het gryta med köttfärs, chili, vita bönor, paprika och tomater. Detta klassiska mexikanska recept är både lättlagat och uppskattat av dina middagsgäster.

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
350 g nötfärs (gärna ICAs nötfärs 12%)
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver (färsk eller torkad efter smak)
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
3/4 tsk salt
1 msk japansk soja
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 köttbuljongtärning
2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g)
Till servering
salladskål
hackad persilja
vinägrett
Tillbehör
jalapeñopeppar
chips eller brytbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med nötfärs
Energi2014 KJ / 480 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g
Kommentarer
130 stOtroligt recept:) jag tillsätter Balsamico för att få en lite rundare smak
Jennie
Hur många kalorier??
Gun
Hej Gun! Det är 480 kcal/ portion, titta under kommentarerna så hittar du hela näringsberäkningen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Saknade färsk paprika, sen tyckte jag att sojan tog över smaken helt, den bör inte vara med alls.
Fredrik
Superbra recept. Barn och barnbarn har redan beställt ny middag/Britt-Marie
Britt-marie
Alltid en favorit
Anita
Lätt recept att följa. Smakade jättegott
Lena
Riktigt gott och lättlagat om man har betydligt mycket mer kryddor än i receptet. Jag hade nog i 4ggr så mycket. Gör man enligt receptet blir det väldigt lamt och smaklöst.
Robert
Simpelt, lättlagat, gott och perfekt för att lägga i lite extra egna ingredienser. Däremot kryddningen; herregud. Vi svenskar kan verkligen inte laga kryddad mat. Dags att sätta chilin i Chili con carne! Bara att trycka ner lite extra av alla smaksättare. Kör 4-5x mängd kryddor (inkl. sojan), samt dubbla antalet vitlökar, om ni vill ha lite drag. Kör efter behov och uppskattad smak. Använde själv Cayennepeppar över chilipulver, funkade helt okej. Blev lagom starkt, men nog mycket möjligt att köra ner ännu mer. Får bli till nästa gång.
Benjamin
Enkelt men så gott
Silvija
Jättebra recept! Jag har alltid i finhackad paprika i och fräserr med- gärna i tre färger. Blir lite mer matigt och vackert också 🙂
Tomas