Kungsräkor & snabbgravad lax med fänkålssallad
Lax, stora räkor och en fräsch fänkålssallad blir en läcker inledning på en riktig festmåltid. Om du vill förenkla tillagningen går det även utmärkt att använda färdiggravad lax. En vacker förrätt med sting i smaken. Servera gärna med en skaldjursolja som görs genom att ta tillvara på räkskal och koka med vitlök, lök och morot i olivolja.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
Skaldjursolja
För alla
Kungsräkor & snabbgravad lax med fänkålssallad:
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör laktos- respektive mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i kavringen. Stek brödet i enbart olja eller byt smör mot laktos- respektive mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kavringen.
Skaldjursoljan är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Kommentarer