Kungsräkor & snabbgravad lax med fänkålssallad

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Kungsräkor & snabbgravad lax med fänkålssallad

Lax, stora räkor och en fräsch fänkålssallad blir en läcker inledning på en riktig festmåltid. Om du vill förenkla tillagningen går det även utmärkt att använda färdiggravad lax. En vacker förrätt med sting i smaken. Servera gärna med en skaldjursolja som görs genom att ta tillvara på räkskal och koka med vitlök, lök och morot i olivolja.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Kungsräkor & snabbgravad lax med fänkålssallad

Ingredienser

4 portioner
2 paket MSC-märkta kungs- räkor à 300 g (2 paket motsvarar ca 16 stycken frysta, tinade)
100 g kavring i bit
300 g skinnfri laxfilé (fin mittbit, helst salmalax, se Tips)
2 msk socker
1 msk salt
1 tsk finrivet citronskal
1 tsk stött sechuanpeppar eller vitpeppar
1 fänkål (1 fänkål motsvarar ca 300 g)
1 dl skaldjurs olja (se recept nedan)
2 - 3 msk färskpressad citronjuice
25 g mâchesallad (eller spröda salladsblad)
2 msk hackad dill + dill till garnering
smör
olivolja
vatten
flingsalt
peppar

Skaldjursolja

räkskal från 1 paket frysta MSC märkta kungs- räkor (à 300 g)
2 dl olivolja
2 msk hackad gul lök
2 msk grovhackad morot
1 grovhackad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
3 krm chiliflakes

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 port.Kungsräkor & snabbgravad lax med fänkålssallad
Skaldjursolja (4 port ger ca 2 1/2 dl)

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Försvinnande goda kycklingspett
Betyg 2.9 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravlax götheborg
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavringskanapé med rödbetsgravad lax
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökta laxsnurror på kavring
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad tataki-lax
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskrygg med dillmos
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga