Kungsräkor & snabbgravad lax med fänkålssallad
Lax, stora räkor och en fräsch fänkålssallad blir en läcker inledning på en riktig festmåltid. Om du vill förenkla tillagningen går det även utmärkt att använda färdiggravad lax. En vacker förrätt med sting i smaken. Servera gärna med en skaldjursolja som görs genom att ta tillvara på räkskal och koka med vitlök, lök och morot i olivolja.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
4 portioner
2 paket MSC-märkta kungs- räkor à 300 g (2 paket motsvarar ca 16 stycken frysta, tinade)
100 g kavring i bit
300 g skinnfri laxfilé (fin mittbit, helst salmalax, se Tips)
2 msk socker
1 msk salt
1 tsk finrivet citronskal
1 tsk stött sechuanpeppar eller vitpeppar
1 fänkål (1 fänkål motsvarar ca 300 g)
1 dl skaldjurs olja (se recept nedan)
2 - 3 msk färskpressad citronjuice
25 g mâchesallad (eller spröda salladsblad)
2 msk hackad dill + dill till garnering
smör
olivolja
vatten
flingsalt
peppar
Skaldjursolja
räkskal från 1 paket frysta MSC märkta kungs- räkor (à 300 g)
2 dl olivolja
2 msk hackad gul lök
2 msk grovhackad morot
1 grovhackad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
3 krm chiliflakes
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 port.Kungsräkor & snabbgravad lax med fänkålssallad
Skaldjursolja (4 port ger ca 2 1/2 dl)
Har du lagat receptet?
Kommentarer