Chili- och ingefärsgravad lax

Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Chili- och ingefärsgravad lax

Gör din egna gravade lax och imponera på familjen. Du gnuggar in chili, ingefära och fänkål i laxen och låter filéerna suga åt sig kryddorna i kylen. Efter cirka ett dygn kan du servera en god och frisk fiskrätt som passar bra med hovmästarsås.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Chili- och ingefärsgravad lax

Ingredienser

8 portioner
2 tsk hel, torkad fänkål
1 dl finstrimlad ingefära
1 dl socker
1/2 dl salt
3 - 4 krm chiliflakes
1 kg laxfilé med skinn (frys i minst 2 dygn, tinad)
1/2 dl finskuren dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Fantastiskt god!!! Jag bytte ut dillen mot citronzest. Lät den ligga i 4 dygn.

    Jenny

  • Bästa receptet någonsin på Gravad lax!!

    Ann-margreth

Testa liknande recept

  • Snabbgravad tataki-lax
    Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lättrökt chiligravad lax
    Betyg 4.6 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingongravad lax med fänkålssallad
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax till nyår
    Betyg 3.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad