Kyckling med "vild" kantarellsås

2
3
Kyckling med "vild" kantarellsås

Stekt kyckling i en sås av smörstekta kantareller är ett lyxigt och underbart kycklingrecept. Kycklingen med den vilda kantarellsåsen serveras tillsammans med ris.

Kyckling med "vild" kantarellsås

Ingredienser

4 portioner
1200 g hel färsk eller tinad kyckling
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm citronpeppar
1 purjolök
6 enbär
2 1/2 dl buljong (kycklingfond eller hönsbuljong + vatten)
1 msk soja
2 msk rönnbärsgelé
2 msk crème fraiche
150 g kantareller
1 msk smör eller margarin

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på bunjongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Tips

Har svampplockningen inte varit lyckad kan kantarellerna bytas ut mot champinjoner eller ostronskivling.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Ica

2006-12-07

Tack för er uppmärksamhet. Vi har nu rättat receptet med 2 1/2 dl buljong.

Camilla

2006-12-03

Ja, vi körde också med en kycklingbuljongtärning och 3 dl vatten. Det blev bra och smakade mycket gott! Men frågan kvarstår ju; hur mycket buljong ska det vara egentligen...?

Fredrik

2005-09-16

Det refereras till buljong i receptet men det står inget om vilken typ eller hur mycket!!!!!!!! Vi slängde i en kycklingbuljong tärning och 3dl vatten. Har inte smackat maten än. mvh Fredrik Sundaeus