Kyckling med "vild" kantarellsås
Stekt kyckling i en sås av smörstekta kantareller är ett lyxigt och underbart kycklingrecept. Kycklingen med den vilda kantarellsåsen serveras tillsammans med ris.
Ingredienser
4 portioner
1200 g hel färsk eller tinad kyckling
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm citronpeppar
1 purjolök
6 enbär
2 1/2 dl buljong (kycklingfond eller hönsbuljong + vatten)
1 msk soja
2 msk rönnbärsgelé
2 msk crème fraiche
150 g kantareller
1 msk smör eller margarin
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på bunjongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Tips
Har svampplockningen inte varit lyckad kan kantarellerna bytas ut mot champinjoner eller ostronskivling.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vanligtvis låter man svampen steka i sin egna vätska en stund, för att den ska bli mer lättsmält för magen. När det är klart tillsätter man smör och steker
Susanne
2023-08-08Tack för er uppmärksamhet. Vi har nu rättat receptet med 2 1/2 dl buljong.
Ica
2006-12-07Ja, vi körde också med en kycklingbuljongtärning och 3 dl vatten. Det blev bra och smakade mycket gott! Men frågan kvarstår ju; hur mycket buljong ska det vara egentligen...?
Camilla
2006-12-03