Kyckling med "vild" kantarellsås

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
6
Kyckling med "vild" kantarellsås

Stekt kyckling i en sås av smörstekta kantareller är ett lyxigt och underbart kycklingrecept. Kycklingen med den vilda kantarellsåsen serveras tillsammans med ris.

Kyckling med "vild" kantarellsås

Ingredienser

4 portioner
1200 g hel färsk eller tinad kyckling
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm citronpeppar
1 purjolök
6 enbär
2 1/2 dl buljong (kycklingfond eller hönsbuljong + vatten)
1 msk soja
2 msk rönnbärsgelé
2 dl crème fraiche
150 g kantareller
1 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Ni har ändrat fel ingrediens. Det ska vara creme fraichen som ska vara i dl.. inte buljongen.

Sammy

2024-08-09

Tack Sammy! Alldeles rätt, det ska vara 2 dl creme fraiche och 2 1/2 dl färdig buljong. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-08-12

Hade i 2 deciliter creme fraiche. 2 msk verkade för lite. Tog röd vinbärsgelé istället för rönnbär då det var svårt att få tag på. Smakade bra!

Jonas

2024-08-01

Vanligtvis låter man svampen steka i sin egna vätska en stund, för att den ska bli mer lättsmält för magen. När det är klart tillsätter man smör och steker

Susanne

2023-08-08

Testa liknande recept

Chili- och apelsingrillad kyckling
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampfyllda lövbiffsrulader med mos
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ingefärskyckling med tomater och oliver
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mammas fiskgratäng
Betyg 3.2 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hel kyckling i ugn med citron och timjan
Betyg 3.9 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paté med svamp och konjak
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga