Kyckling med "vild" kantarellsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med "vild" kantarellsås

Stekt kyckling i en sås av smörstekta kantareller är ett lyxigt och underbart kycklingrecept. Kycklingen med den vilda kantarellsåsen serveras tillsammans med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stycka kycklingen i 4 delar (för 4 port). Bryn dem runt om i olja i en stekpanna.
  2. Krydda med salt och citronpeppar och lägg över kycklingbitarna i en traktörpanna. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  3. Krossa enbären. Lägg purjolök och enbär i traktörpannan och häll över buljong. Tillsätt soja och rönnbärsgelé. Låt kycklingen puttra ca 25 minuter. Rör ner crème fraiche.
  4. Ansa kantarellerna. Fräs dem i margarin eller smör och blanda ner dem i pannan. Servera kycklingen med ris och en blandad grönsallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på bunjongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Tips

Har svampplockningen inte varit lyckad kan kantarellerna bytas ut mot champinjoner eller ostronskivling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1200 g hel färsk eller tinad kyckling
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm citronpeppar
  • 1 purjolök
  • 6 enbär
  • 2 1/2 dl buljong (kycklingfond eller hönsbuljong + vatten)
  • 1 msk soja
  • 2 msk rönnbärsgelé
  • 2 msk crème fraiche
  • 150 g kantareller
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan