Kyckling med "vild" kantarellsås

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
6
Kyckling med "vild" kantarellsås

Stekt kyckling i en sås av smörstekta kantareller är ett lyxigt och underbart kycklingrecept. Kycklingen med den vilda kantarellsåsen serveras tillsammans med ris.

Kyckling med "vild" kantarellsås

Ingredienser

4 portioner
1200 g  hel färsk eller tinad kyckling
1 msk  olja
1/2 tsk  salt
1 krm  citronpeppar
1   purjolök
6   enbär
2 1/2 dl  buljong (kycklingfond eller hönsbuljong + vatten)
1 msk  soja
2 msk  rönnbärsgelé
2 dl  crème fraiche
150 g  kantareller
1 msk  smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Ni har ändrat fel ingrediens. Det ska vara creme fraichen som ska vara i dl.. inte buljongen.

Sammy

2024-08-09

Tack Sammy! Alldeles rätt, det ska vara 2 dl creme fraiche och 2 1/2 dl färdig buljong. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-08-12

Hade i 2 deciliter creme fraiche. 2 msk verkade för lite. Tog röd vinbärsgelé istället för rönnbär då det var svårt att få tag på. Smakade bra!

Jonas

2024-08-01

Vanligtvis låter man svampen steka i sin egna vätska en stund, för att den ska bli mer lättsmält för magen. När det är klart tillsätter man smör och steker

Susanne

2023-08-08

Testa liknande recept

Chili- och apelsingrillad kyckling
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampfyllda lövbiffsrulader med mos
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ingefärskyckling med tomater och oliver
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hel kyckling i ugn med citron och timjan
Betyg 3.9 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mammas fiskgratäng
Betyg 3.2 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Paté med svamp och konjak
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga