Kyckling med "vild" kantarellsås
Stekt kyckling i en sås av smörstekta kantareller är ett lyxigt och underbart kycklingrecept. Kycklingen med den vilda kantarellsåsen serveras tillsammans med ris.
Ingredienser
4 portioner
1200 g hel färsk eller tinad kyckling
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm citronpeppar
1 purjolök
6 enbär
2 1/2 dl buljong (kycklingfond eller hönsbuljong + vatten)
1 msk soja
2 msk rönnbärsgelé
2 dl crème fraiche
150 g kantareller
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ni har ändrat fel ingrediens. Det ska vara creme fraichen som ska vara i dl.. inte buljongen.
Sammy
2024-08-09Tack Sammy! Alldeles rätt, det ska vara 2 dl creme fraiche och 2 1/2 dl färdig buljong. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-12Hade i 2 deciliter creme fraiche. 2 msk verkade för lite. Tog röd vinbärsgelé istället för rönnbär då det var svårt att få tag på. Smakade bra!
Jonas
2024-08-01Vanligtvis låter man svampen steka i sin egna vätska en stund, för att den ska bli mer lättsmält för magen. När det är klart tillsätter man smör och steker
Susanne
2023-08-08