Chili con quorn

Quorn är egentligen ett svampprotein, som med rätt smaksättning blir förvillande lik vilken kötträtt som helst. Ett bra alternativ till den som inte äter kött eller bara vill ha en köttfri dag emellanåt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2840.4 KJ / 674.2 kCal
Fett20.8 g
Salt5.71 g
Kolhydrater84.6 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stHade ekologiska vita bönor i vilket förhöjde smaken tillsatte också en burk majs en färsk chili samt när det var klart strödde över persilja tog med fördel bort sojan. Jättegott!!
Susana
Torskrygg
Michael
tänkte prova detta i dag. Men tänker ni vitt eller rött vin?
Helena
Hej Helena, Du kan välja vilket vin du vill. Rött vin ger en djupare smak och mörkare färg. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Chilli gryta utan chili
Ermin
Hej Ermin! Ja det kan kännas lite märkligt :) men i pepparmixen ingår cayennepeppar och chilipeppar. Men gillar du mer hetta så tillsätt din favorit chili. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
mättande och smarrig men inte så bra som man skulle kunna önska! :)
Mia
Fantastiskt gott och enkelt! hade inga vita bönor men tog kikärter och tomatsås med chilesmak, kryddade med röd curry och fick en smakrik nyttig middag diekt utan någon större insats.
Agneta
SUVERÄNT gott och väldigt snabblagat. Klicka i en tesked av Santa Marias Chipotle Paste tillsammans med bönorna för lite extra studs. Vi ska prova att stoppa resterna i ett pajskal, strö över riven ost och gratinera, det borde också fungera. Och förresten, som livslång köttätare så måste jag säga att jag inte märkte av att det här var vegetariskt. Det var som vilken chili som helst. Jättegott.
Henrik