UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Snabb chili con carne

En storfavorit hos både vuxna och barn. Denna variant är dessutom löjligt lättlagad – perfekt när du vill att det ska gå snabbt! Med smaksatt pastasås och färdig bönmix står middagen på bordet inom 30 minuter. Enkelt och gott för både den lilla och stora familjen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek färsen i oljan och krydda med salt, peppar och chilipulver.
  3. Häll i pastasåsen och låt sjuda ca 5 minuter. 
  4. Häll av bönorna och spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna i chilin och låt det bli varmt.
  5. Skala och skär morötterna i stavar eller riv dem på ett rivjärn.
  6. Servera chilin med ris och morötter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Krydda gärna rätten med chiliflakes.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blandfärs
  • 690 g pastasås
  • 1 förp bönmix (à 380 g)
  • 4 morötter
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 - 2 krm chilipulver

Näringsvärde
Per portion

Energi 2920 kJ / 697 kCal