Chili con carne med ris

61
15
Chili con carne med ris

Med färdig pastasås, en burk kidneybönor och köttfärs har du grunden till en riktigt snabb och enkel chili con carne. Tillsammans med paprika och ris blir måltiden komplett och passar hela familjen. Perfekt att frysa in i matlådor om det blir mat över.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021

Chili con carne med ris

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
gul lök
1
förp kokta kidneybönor (à 380 g)
500 g
nötfärs
390 g
pastasås tomat & vitlök
2
gröna paprikor

Att ha hemma

1 msk
olja
2 msk
tomatpuré
1 tsk
paprikapulver
2 dl
vatten
-
salt
-
peppar

För alla

Läs noga innehållet på tomatsåsen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Klimattips

Prova gärna denna maträtt med kycklingfärs för din och klimatets skull. Du minskar klimatpåverkan med 85 %. Våga vego och använd sojafärs för din och klimatets skull och du minskar klimatpåverkan med 90 %. Visste du att sojabönor är ett fullvärdigt protein lika som köttet och kycklingen är

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Elisabet

1/18/2021

450 g. Inte god färs

Daniel

1/17/2021

Kul att testa en ny nötfärs. Det blev kanonbra! 🙌

Ann-christin

1/16/2021

Ok mat. Men inget vi kommer att göra igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2090 KJ / 696 kCal
Fett 23 g
Salt 4 g
Kolhydrater 75 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept