Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Chili con carne med ris

Med färdig pastasås, en burk kidneybönor och köttfärs har du grunden till en riktigt snabb och enkel chili con carne. Tillsammans med paprika och ris blir måltiden komplett och passar hela familjen. Perfekt att frysa in i matlådor om det blir mat över.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Bryn lök och färs i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör i tomatpuré och paprikapulver. Tillsätt pastasås, bönor och vatten. Låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela, kärna ur och strimla paprikorna.
  5. Servera chili con carnen med ris och paprika.

För alla

Läs noga innehållet på tomatsåsen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimattips

Prova gärna denna maträtt med kycklingfärs för din och klimatets skull. Du minskar klimatpåverkan med 85 %. Våga vego och använd sojafärs för din och klimatets skull och du minskar klimatpåverkan med 90 %. Visste du att sojabönor är ett fullvärdigt protein lika som köttet och kycklingen är.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
  • 500 g nötfärs
  • 390 g pastasås tomat & vitlök
  • 2 gröna paprikor
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl vatten
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2090 kJ / 696 kCal