Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Chili con carne med vitlökssås

Underskatta aldrig enkelheten i att laga mat! Denna chili con carne sköter i princip sig själv när den får puttra till sig på plattan. Kokt ris, eller annat gryn, är ett klassiskt tillbehör till denna vardagsfavorit, och ihop med den vitlökssmaksatta crème fraichen är middagen komplett!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek färsen i oljan i en gryta. Rör ner bönor och pastasås i grytan. Låt koka upp och sjud i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Pressa vitlöken i crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär gurkan i stavar.
  5. Servera chilin med ris och gurka.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blandfärs
  • 380 g vita bönor i tomatsås
  • 1 förp pastasås chili (à 390 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2970 kJ / 710 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer