Chili con carne med kidneybönor

En klassiker som är lika lättlagad som god. Efter att bönorna sköljts vänds dem ned i stekpannan med den brynta färsen, samt resten av ingredienserna. Låt detta puttra ihop några minuter, och ät det sedan ihop med kokt ris, kall gräddfil och paprika!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2018

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2933 KJ / 701 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater68 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte så konstigt att det inte smakar så mycket. Kolla ingedienserna, finns inget som sticker ut allt är väldigt låg profil xD Detta behövs kryddas efter egen smak, hade nog kört färsk vitlök i kanske plus andra kryddor i som du finner i ditt skafferi.
Simon
2025-07-15Det va de tråkigaste smakerna i hela världshistorien. Smakar absolut ingenting alls.
Stefan
2025-03-09Ganska smaklöst
Linn
2023-10-24