Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Chili con carne med majskolvar

En klassisk chili con carne där nötfärsen bryns till perfektion och sedan får puttra i en mustig tomatsås kryddad med paprikapulver och chili tills smakerna gift sig. De vita bönorna lyfter rätten ytterligare och gör grytan matigare. Servera chili con carnen med ris, nykokta majskolvar och en klick svalkande gräddfil. Hoppas det smakar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skär löken i klyftor. 
  3. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och bryn tills den får fin färg.
  4. Blanda ner kryddor, soja, bönor och tomatkross. Koka sakta några minuter. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
  5. Koka majsen enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera grytan med nykokt ris, majs och gräddfil.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk kinesisk soja
  • 380 g vita bönor i tomatsås
  • 500 g krossade tomater
  • salt och peppar
  • 400 g frysta majskolvar i bitar
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3328 kJ / 795 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer