Chili con carne med majskolvar

19
1
Chili con carne med majskolvar

En klassisk chili con carne där nötfärsen bryns till perfektion och sedan får puttra i en mustig tomatsås kryddad med paprikapulver och chili tills smakerna gift sig. De vita bönorna lyfter rätten ytterligare och gör grytan matigare. Servera chili con carnen med ris, nykokta majskolvar och en klick svalkande gräddfil. Hoppas det smakar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2017

Chili con carne med majskolvar

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
gul lök
1 msk
olja
ca 500 g
nötfärs
1 krm
chilipulver
1 tsk
paprikapulver
1 msk
kinesisk soja
380 g
vita bönor i tomatsås
500 g
krossade tomater
-
salt och peppar
400 g
frysta majskolvar i bitar
2 dl
gräddfil

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Ronja

10/11/2017

Gott, vi tog dock utan gräddfil och inga majskolvar,vi ökade oxå chilipulver :)

Näringsvärde per portion

Energi 3328 KJ / 795 kCal
Fett 27 g
Salt 4 g
Kolhydrater 91 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept