Chili con carne med majskolvar
En klassisk chili con carne där nötfärsen bryns till perfektion och sedan får puttra i en mustig tomatsås kryddad med paprikapulver och chili tills smakerna gift sig. De vita bönorna lyfter rätten ytterligare och gör grytan matigare. Servera chili con carnen med ris, nykokta majskolvar och en klick svalkande gräddfil. Hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 msk olja
ca 500 g nötfärs
1 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 msk kinesisk soja
380 g vita bönor i tomatsås
500 g krossade tomater
salt
peppar
400 g frysta majskolvar i bitar
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3328 KJ / 795 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater91 g
Protein42 g
Kommentar
Gott, vi tog dock utan gräddfil och inga majskolvar,vi ökade oxå chilipulver :)
Ronja
2017-10-11