Chili con carne med aubergine

Chili con carne är den perfekta vardagsrätten. För att göra den här klassiska rätten mer grön har vi adderat aubergine. Stek aubergine och köttfärsen tillsammans och tillsätt resten av godsakerna. Sen är det bara att njuta!

Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à ca 400 g)
1 msk olja
250 g nötfärs
1 gul lök
1 paprika
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk oregano
2 tsk sambal oelek
2 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
Till servering
2 dl yoghurt
koriander eller babyspenat
bröd (gärna tortillabröd)
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör.
Energi1517 KJ / 362 kCal
Fett14.2 g
Salt4 g
Kolhydrater23.5 g
Protein25.5 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
16 stDet är svarta bönor på bilden, men vita bönor i receptet. Vad gäller?
Elsa
Hej Elsa! Här har det blivit lite tokigt, svart bönor ska det vara. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hej, Ska det verkligen bara vara 250 g nötfärs? Låter väldigt lite i förhållande till övriga ingredienser
Wanda
Helt värdelöst. Smakar ingenting
Kristina
Bra bas , att utgå från. Jag la till färsk chili samt en del andra kryddor , främst spiskummin .
Filippa
Gott! Lade till lite grillad paprika, smoked paprika pulver, spiskummin, svart- och vitpeppar samt lite finskivad morot. Den rivna auberginen behöver kramas ur innan stekning.
Glenn
Riktigt gött
Liz
Jag använde smoked chipotle istället för sambal, tärnade auberginen istället för att riva den och stekte den i olivolja med vitlök och lite andra kryddor innan jag la ner nötfärsen. En frp bönor inte två och Det blev fantastiskt. Tack för inspirationen :)
Fatemeh
Gjorde en 4 dubblad sats. Extra sambaloelek. Gott med svarta bönor.
Birgitta
Kan starkt rekommendera detta, stört gott! Var lite skeptisk att riva auberginen men vart riktigt bra ändå
Noah
Mer olja. God. Men jag fick komplettera m mer kryddor. Lite blaskig/vattnigt!!!!! Hade i mera bönor för att få ” ihop ” den.
Christina