Chickenfajitas med avokadosalsa
Kvällens middag bjuder på en lättlagad och underbart god fajita med kryddstark kyckling, gyllengula majskorn, krispig hjärtsallad och len avokado. Servera allt i små tortillabröd, svalkande gräddfil och het texmex-salsa. Duka fram några extra servetter och ät er mätta. Hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017
Ingredienser
2 portioner
2 avokado
200 g salsa (valfri sort)
150 g majskorn
1 hjärtsallad
300 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
2 msk fajita kryddmix
1 dl vatten
2 dl gräddfil
1 förp mini tortillabröd (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3638 KJ / 869 kCal
Fett42 g
Salt4 g
Kolhydrater67 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer