Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Chickenfajitas med avokadosalsa

Kvällens middag bjuder på en lättlagad och underbart god fajita med kryddstark kyckling, gyllengula majskorn, krispig hjärtsallad och len avokado. Servera allt i små tortillabröd, svalkande gräddfil och het texmex-salsa. Duka fram några extra servetter och ät er mätta. Hoppas det smakar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Blanda avokado med salsa.
  2. Låt majsen rinna av och strimla salladen.
  3. Stek kycklingen i oljan några minuter. Krydda med kryddmixen och tillsätt vattnet. Låt sjuda så att vattnet kokar in något.
  4. Servera kycklingen med grönsaker, salsa, gräddfil och tortillabröd.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 avokado
  • 200 g bönsalsa
  • 150 g majskorn
  • 1 hjärtsallad
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • 1 tsk olja
  • 2 msk fajita kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 2 dl gräddfil
  • 1 förp mini tortillabröd (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3638 kJ / 869 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer