Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Chicken tikka masala

Saftiga kycklingfiléer tillsammans med lök, krossade tomater, kryddmix, yoghurt och grädde ger en krämig och smarrig Chicken tikka masala. Den här kryddiga, indiska kycklinggrytan gör du på under 30 minuter och den är mycket populär på middagsbordet. Servera med nykokt ris och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva lök och vitlök. Skär kycklingen i grova bitar. Bryn kyckling, lök och vitlök i matfettet i en gryta. Krydda med salt.
  3. Tillsätt tomater, vatten och kryddmix. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  4. Plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare. Rör ner yoghurt och grädde. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och koka ytterligare ca 2 minuter.
  5. Servera grytan med ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, matyoghurt och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja) och byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 40 g tikka masala kryddmix
  • 1 dl matyoghurt (10%)
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2192 kJ / 524 kCal