Chicken tikka masala

Chicken tikka masala är en snabblagad, smakrik och saftig indisk kycklinggryta med djupa och härliga smaker. Servera chicken tikka masalan med ris och njut av en prima måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2011

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
600 g kycklingbröstfilé
1 msk riven ingefära
1 msk olja
salt
500 g krossade tomater
1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g)
1 dl matyoghurt (10%)
1 1/2 dl matlagningsgrädde
Till servering
ris eller annat gryn
Gör så här
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.
Energi2322 KJ / 555 kCal
Fett14 g
Kolhydrater61 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
59 stVarför står det inte att steka grönsakerna och köttet separat, ska man stå en halvtimme och plocka ur det en och en sen??? Nej tack
Hani
Ganska bökigt att plock ur kycklingen ur såsen ( tog tid) så nästa gång bättre steka på sidan. Satte turkisk yoghurt istället för matlagningsyougurt och det fungerade bra. Hyfsat enkelt recept ändå, tonåringen klarade det med viss guidning.
Mariann
Väldigt gott. Hade mer vitlök och schalottenlök i grytan. Samt mer morötter som jag skar tunt så de kokade sönder. Använde passerade tomater istället för krossade samt lite vatten. Struntade i att mixa såsen för det behövdes inte. Så himla gott tyckte ungarna som tjatat om indisk mat. Serverade med basmatiris och naanbröd som jag körde i airfryern. Kommer att laga detta fler gånger.
Jenny