Chicken paneng curry

Betyg 3.9 av 5.
33 personer har röstat
10
Chicken paneng curry

Här går det undan! Strimlad kyckling får fräsa i stekpannan tillsammans med tärnad paprika och klyftad lök. Blandas ihop med en välbalanserad paneng curry som sätter den perfekta knorren på kycklinggrytan. Smaker som tar dig till Thailand!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013

Chicken paneng curry

Ingredienser

4 portioner
4 port ris, gärna basmatiris
1 gul paprika
1 gul lök
ca 600 g strimlad kyckling
1 tsk olja
1 förp grytbas paneng curry (à 400 ml)
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Så enkelt och gott!

Lotta

2024-08-31

Mycket gott. Tog i en rödlök också och en röd paprika för att få lite färg på rätten. Det här kommer absolut att stå på vår matsedel i fortsättningen

Ann-charlotte

2021-10-29

Man ska börja steka curryn så att det utvecklar mer smak, tycker allt är fel ordning.

Linus

2021-08-12

Näringsvärde per portion

Energi2295 KJ / 553 kCal
Fett18 g
Salt3.7 g
Kolhydrater53 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Variant på kyckling Massaman
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i paneng curry
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Currysej med citrongräs med krämig kokos
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta i paneng curry med spetspaprika
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med grön curry och nudlar
Betyg 3.2 av 5.
102 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk thaigryta med kokosmjölk och grön curry
Betyg 4 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga