Chicken paneng curry
Här går det undan! Strimlad kyckling får fräsa i stekpannan tillsammans med tärnad paprika och klyftad lök. Blandas ihop med en välbalanserad paneng curry som sätter den perfekta knorren på kycklinggrytan. Smaker som tar dig till Thailand!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris, gärna basmatiris
1 gul paprika
1 gul lök
ca 600 g strimlad kyckling
1 tsk olja
1 förp grytbas paneng curry (à 400 ml)
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2295 KJ / 553 kCal
Fett18 g
Salt3.7 g
Kolhydrater53 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så enkelt och gott!
Lotta
2024-08-31Mycket gott. Tog i en rödlök också och en röd paprika för att få lite färg på rätten. Det här kommer absolut att stå på vår matsedel i fortsättningen
Ann-charlotte
2021-10-29Man ska börja steka curryn så att det utvecklar mer smak, tycker allt är fel ordning.
Linus
2021-08-12