Chicken paneng curry

27
9
Chicken paneng curry

Här går det undan! Strimlad kyckling får fräsa i stekpannan tillsammans med tärnad paprika och klyftad lök. Blandas ihop med en välbalanserad paneng curry som sätter den perfekta knorren på kycklinggrytan. Smaker som tar dig till Thailand!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013

Chicken paneng curry

Ingredienser

4 portioner
4 port ris, gärna basmatiris
1 gul paprika
1 gul lök
ca 600 g strimlad kyckling
1 tsk olja
1 förp grytbas paneng curry (à 400 ml)
salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kyckling paneng curry. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Ann-charlotte

2021-10-29

Mycket gott. Tog i en rödlök också och en röd paprika för att få lite färg på rätten. Det här kommer absolut att stå på vår matsedel i fortsättningen

Linus

2021-08-12

Man ska börja steka curryn så att det utvecklar mer smak, tycker allt är fel ordning.

Emilia

2021-07-06

Jag använde en påse Quornbitar istället för kyckling. Upplever att det blev lite väl lite sås med en burk grytbas, så jag fick späda med grädde. Blev dock lagom hetta för min smak då.

Näringsvärde per portion

Energi 2295 KJ / 553 kCal
Fett 18 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 53 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden