Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Variant på kyckling Massaman

Sugen på att laga thaimat? Med en currydoftande grytbas behöver du inte ens krydda, bara bland ihop med frästa grönsaker, potatis och buljong. Den färdigstekta kycklingen vänder du ner i grytan allra sist. Snabbt, smakstarkt och supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Banka lätt på citrongräset så det spricker upp. Skala och hacka löken. Skär zucchinin i ca 1 cm stora tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Skala potatisen och skär i ca 1 cm stora tärningar.
  2. Hetta upp oljan i en gryta eller vid kastrull och fräs citrongräs, lök, zucchini, paprika och potatis. Blanda ner grytbas och buljong och koka tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. 
  3. Hacka kycklingen grovt, vänd ner den i grytan och smaka av med salt.
  4. Servera med ris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Toppa med hackade jordnötter och färsk koriander.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 citrongräs
  • 1 gul lök
  • 1/2 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 2 fasta potatisar
  • 1 msk olja
  • 400 ml grytbas massaman curry
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 förp stekt och skivad kyckling (à 200 g)
Till servering
  • basmatiris
Lägg till i inköpslistan