Chicken paneng curry

Här går det undan! Strimlad kyckling får fräsa i stekpannan tillsammans med tärnad paprika och klyftad lök. Blandas ihop med en välbalanserad paneng curry som sätter den perfekta knorren på kycklinggrytan. Smaker som tar dig till Thailand!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2295 KJ / 553 kCal
Fett18 g
Salt3.7 g
Kolhydrater53 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
11 stSuperenkelt, vilket det såklart är med en färdig sås/bas.
Elenore
Så enkelt och gott!
Lotta
Mycket gott. Tog i en rödlök också och en röd paprika för att få lite färg på rätten. Det här kommer absolut att stå på vår matsedel i fortsättningen
Ann-charlotte
Man ska börja steka curryn så att det utvecklar mer smak, tycker allt är fel ordning.
Linus
Jag använde en påse Quornbitar istället för kyckling. Upplever att det blev lite väl lite sås med en burk grytbas, så jag fick späda med grädde. Blev dock lagom hetta för min smak då.
Emilia
Hur ser förpackningen ut för Paneng Curry?
Thomas
Hej Thomas! Vi har nu förtydligat i receptet, det är en förp (ofta burk) grytbas med paneng curry hoppas det underlättar. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hej Christher! Du hittar näringsvärdena under fliken "näringsvärden". Vikten beror lite på hur du menar. Om du tittar i receptet så får du en uppfattning om hur många gram en portion innehåller, tex 600 g kyckling delat på 4 port. Hälsningar, Veronica
Ica-köket
Hur många gram är en portion?
Christher
Hur många kcal innehåller den?
Christher
God och snabb rätt att göra.
Berit