Chicken massamun curry med ris
Chicken massamun curry är en lättlagad och smakrik rätt. Den saftiga kycklingfilén bryns innan den lyfts över till en gryta för att blandas med grytbas, vatten och paprika. Låt sjuda några minuter under lock för den fina smaken. Hacka därefter ned gräslöken och servera med nykokt ris och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 röda paprikor
1 msk olja
600 g strmlad kycklingfilé
salt
peppar
400 ml massaman curry grytbas
2 1/2 dl vatten
1 ask gräslök (à 20 g)
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2488 KJ / 599 kCal
Fett19 g
Salt1.3 g
Kolhydrater62 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Åsa! 400 ml är tanken att det ska vara här. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-10-06Jättegod smakrik kycklingrätt
Eva
2015-01-26Jag har inte provat ännu, men visst ska det vara 400 gram grytbas, inte 400 liter?
Åsa
2015-01-24