Chicken massamun curry med ris

180
3
Chicken massamun curry med ris

Chicken massamun curry är en lättlagad och smakrik rätt. Den saftiga kycklingfilén bryns innan den lyfts över till en gryta för att blandas med grytbas, vatten och paprika. Låt sjuda några minuter under lock för den fina smaken. Hacka därefter ned gräslöken och servera med nykokt ris och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015

Chicken massamun curry med ris

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 röda paprikor
1 msk olja
600 g strmlad kycklingfilé
salt och peppar
400 ml massaman curry grytbas
2 1/2 dl vatten
1 ask gräslök (à 20 g)
1/2 isbergssallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Toppa gärna grytan med salta jordnötter eller färsk koriander. Om familjen är känslig för stark mat så häll i vattnet först och tillsätt lite av grytbasen i taget och smaka av allt eftersom.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

180

Kommentarer

Redaktionen

2015-10-06

Hej Åsa! 400 ml är tanken att det ska vara här. Hälsningar Michelle

Eva

2015-01-26

Jättegod smakrik kycklingrätt

Åsa

2015-01-24

Jag har inte provat ännu, men visst ska det vara 400 gram grytbas, inte 400 liter?

Näringsvärde per portion

Energi 2488 KJ / 599 kCal
Fett 19 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 62 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden