UNDER 45 MIN | Medel

Chicken curry nam nam

En krämig kycklinggryta står på kvällens meny! Låt kycklingfilé smaksättas med curry och en salsa med smak av mango och papaya för att få asiatiska influenser till rätten. Ät den sedan med nykokt ris, haricots verts och skivad gurka.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina bönorna.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär kycklingen i skivor och stek dem i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och krydda med curry, salt och peppar. Rör i grädden och salsan. Låt sjuda i 5 minuter. Vänd ner bönorna och låt de bli varma. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär gurkan i bitar.
  5. Servera kycklingen med gurka och ris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i salsan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Krydda med lite chiliflakes för lite extra hetta i rätten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 550 g minutbitar av kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • 1/2 msk curry
  • salt
  • peppar
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 burk salsa à 230 g (gärna mango- och papayasalsa)
  • 300 g frysta haricots verts
  • 1 gurka

Näringsvärde
Per portion

Energi 2863 kJ / 683 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept