Chicken curry nam nam
En krämig kycklinggryta står på kvällens meny! Låt kycklingfilé smaksättas med curry och en salsa med smak av mango och papaya för att få asiatiska influenser till rätten. Ät den sedan med nykokt ris, haricots verts och skivad gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
600 g kycklingfilé
2 tsk olja
1/2 msk curry
salt
peppar
2 1/2 dl vispgrädde
1 förp salsa à 230 g (gärna ananas, medium)
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 500 g)
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2883 KJ / 688 kCal
Fett30 g
Salt1.4 g
Kolhydrater59 g
Protein44 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott recept. Gillas av hela familjen.
Linda
2024-10-31Lättlagat och väldigt gott! Rekommenderar att äta det med gurkskivor med lite svartpeppar på, samt att låta såsen sjuda ca 15 minuter istället för bara 5 minuter (den riskerar att bli väldigt vattnig i så fall)
Victoria
2024-09-24Nya favoriträtten här i familjen
Elin
2024-04-21