Chicken curry nam nam
En krämig kycklinggryta står på kvällens meny! Låt kycklingfilé smaksättas med curry och en salsa med smak av mango och papaya för att få asiatiska influenser till rätten. Ät den sedan med nykokt ris, haricots verts och skivad gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
600 g kycklingfilé
2 tsk olja
1/2 msk curry
salt
peppar
2 1/2 dl vispgrädde
1 förp salsa à 230 g (gärna ananas, medium)
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 500 g)
1 gurka
För alla
Kontrollera noga innehållet i salsan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Krydda med lite chiliflakes för extra hetta i rätten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2883 KJ / 688 kCal
Fett30 g
Salt1.4 g
Kolhydrater59 g
Protein44 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nya favoriträtten här i familjen
Elin
2024-04-21Väldigt lättlagat o snabbt! Och gott,uppskattat av hela familjen!:)/Erik
Erik
2024-02-21Stor vardagsfavorit i familjen. Otroligt god. Denna kommer vi göra igen. Snabbt att laga.
Fanny
2023-11-19