Chicken and chips
Chicken and chips är en tilltalande rätt som passar alla tillfällen. Kycklingen får sin krispiga yta genom att vändas i ägg och ströbröd och därefter stekas i en het panna. Till kycklingen serveras en smakrik dipp gjord på basilika, schalottenlök, smetana och vitvinsvinäger samt ugnsrostade potatisklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g sparrispotatis
1 msk olja
salt
peppar
Kyckling
4 kycklingfiléer
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1/2 dl ströbröd eller panko
2 msk olja
Basilikadipp
1 schalottenlök
1 tsk vitvinsvinäger
1 kruka basilika
2 dl smetana
Till servering
1 romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2872 KJ / 688 kCal
Fett36 g
Salt2.18 g
Kolhydrater49 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Verkar intressant, ska snart pröva den.
Lena
2015-01-20Hej....enkelt och skall göra detta i morgon Verkar gott.
Laila
2015-01-19