Chicken and chips

Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
2
Chicken and chips

Chicken and chips är en tilltalande rätt som passar alla tillfällen. Kycklingen får sin krispiga yta genom att vändas i ägg och ströbröd och därefter stekas i en het panna. Till kycklingen serveras en smakrik dipp gjord på basilika, schalottenlök, smetana och vitvinsvinäger samt ugnsrostade potatisklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2014

Chicken and chips

Ingredienser

4 portioner
900 g sparrispotatis
1 msk olja
salt
peppar

Kyckling

4 kycklingfiléer
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1/2 dl ströbröd eller panko
2 msk olja

Basilikadipp

1 schalottenlök
1 tsk vitvinsvinäger
1 kruka basilika
2 dl smetana

Till servering

1 romansallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Verkar intressant, ska snart pröva den.

Lena

2015-01-20

Hej....enkelt och skall göra detta i morgon Verkar gott.

Laila

2015-01-19

Näringsvärde per portion

Energi2872 KJ / 688 kCal
Fett36 g
Salt2.18 g
Kolhydrater49 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad tonfisk med snabbcaesar
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fish’n chips
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad tonfisk med rostad tomat och ostkräm
Betyg 3.3 av 5.
89 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Högrevsburgare med sötpotatispommes
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Halstrad tonfisk med citron och parmesankräm
Betyg 4.3 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga