Chicken and chips
Chicken and chips är en tilltalande rätt som passar alla tillfällen. Kycklingen får sin krispiga yta genom att vändas i ägg och ströbröd och därefter stekas i en het panna. Till kycklingen serveras en smakrik dipp gjord på basilika, schalottenlök, smetana och vitvinsvinäger samt ugnsrostade potatisklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2014
Ingredienser
Kyckling
Basilikadipp
Till servering
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Verkar intressant, ska snart pröva den.
Lena
2015-01-20Hej....enkelt och skall göra detta i morgon Verkar gott.
Laila
2015-01-19