Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chicken and chips

Chicken and chips är en tilltalande rätt som passar alla tillfällen. Kycklingen får sin krispiga yta genom att vändas i ägg och ströbröd och därefter stekas i en het panna. Till kycklingen serveras en smakrik dipp gjord på basilika, schalottenlök, smetana och vitvinsvinäger samt ugnsrostade potatisklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Dela potatisen på längden och blanda med olja, salt och peppar. Häll ut på den varma långpannan och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Kyckling: Skär varje filé i fem skivor. Krydda med salt och peppar och vänd dem i mjölet. Vispa upp ägget och vänd bitarna först i ägg och sen i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i oljan i en stekpanna. Lägg dem därefter på potatisplåten de sista fem minuterna av potatisens stektid.
  4. Basilikadipp: Skala löken och hacka den fint. Blanda lökhacket med vinägern och låt dra någon minut. Hacka basilikan. Blanda lökhacket med smetana och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera kyckling och potatis med dippen och romansallad.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Med det japanska ströbrödet panko blir ytan på kycklingen lite knaprigare än med vanligt ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g sparrispotatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1/2 dl ströbröd eller panko
  • 2 msk olja
Basilikadipp
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl smetana
Till servering
  • 1 romansallad
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2872 kJ / 688 kCal