Chicken and chips

Betyg 3.6 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Chicken and chips

Chicken and chips är en tilltalande rätt som passar alla tillfällen. Kycklingen får sin krispiga yta genom att vändas i ägg och ströbröd och därefter stekas i en het panna. Till kycklingen serveras en smakrik dipp gjord på basilika, schalottenlök, smetana och vitvinsvinäger samt ugnsrostade potatisklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2014

Chicken and chips

Ingredienser

4 portioner
900 g sparrispotatis
1 msk olja
salt
peppar

Kyckling

4 kycklingfiléer
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1/2 dl ströbröd eller panko
2 msk olja

Basilikadipp

1 schalottenlök
1 tsk vitvinsvinäger
1 kruka basilika
2 dl smetana

Till servering

1 romansallad

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Verkar intressant, ska snart pröva den.

    Lena

  • Hej....enkelt och skall göra detta i morgon Verkar gott.

    Laila

Näringsvärde per portion

Energi2872 KJ / 688 kCal
Fett36 g
Salt2.18 g
Kolhydrater49 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fish’n chips
    Betyg 2.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad tonfisk med snabbcaesar
    Betyg 3.9 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Högrevsburgare med sötpotatispommes
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad