Chiafröstekt spätta med avokado och lime

Betyg 3.1 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Chiafröstekt spätta med avokado och lime

Chiafrön kan användas till mer än pudding, de kan även sätta färg och smak på en klassisk rödspätta. Med en sötsyrlig avokadosallad på lime, honung och sojabönor blir denna fiskrätt oväntad god.

Chiafröstekt spätta med avokado och lime

Ingredienser

4 portioner

Dressing

125 g salladslök
1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
1 msk flytande honung
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 avokador
1/2 förp frysta sojabönor (à 250 g)
salt
svartpeppar

Ris

4 port ris

Spätta

600 g rödspätta
ca 1/2 dl chiafrön
ca 1/2 dl svarta sesamfrön
2 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3036 KJ / 725 kCal
Fett34 g
Salt0.4 g
Kolhydrater57 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rödspätta med gurkröra
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödspätta med fänkål och ärter
    Betyg 2.7 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Spätta med remouladsås
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad