Chèvresallad med rödbetor och senapsdressing

Chèvre och rödbetor är en klassisk smakkombination som aldrig slår fel. Här får de två smakkompisarna ta plats i en sallad tillsammans med matvete, bladspenat och valnötter som toppas med en sötsyrlig senapsdressing.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
4 portioner
2 dl matvete eller quinoa
1/2 dl rostade valnötter
500 g kokta rödbetor
1 fänkål (à ca 300 g)
2 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
ca 200 g chèvre
65 g färsk bladspenat
Dijon- och honungsdressing
1/2 dl olivolja
2 msk honung
2 msk dijonsenap
2 msk vinäger
1 tsk svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2089 KJ / 499 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater38 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok. Jag hade ingen matvete eller quinoa hemma. Tog couscous istället och bytade också vinäger mot citronsaft. Blev också bra!
Elisabeth
2025-06-25Fantastiskt goda smakkombinationer! Passar som lätt lunch en varm vår-/sommardag.
Helen
2024-05-16Mycket god. Åt med havreris isf matvete. Vill äta detta snart igen.
Monica
2023-11-05