Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chèvre chaud

Chèvre chaud är en charmant rätt med underbara smaker. Getosten och honungen blir en superb blandning. Mycket enkel att tillaga och du serverar den som förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grillvärme.
  2. Skär baguetten i 6 sneda skivor (för 6 port). Dela på mitten. Lägg brödskivorna på en plåt och pensla dem med olivolja. Skär osten i centimetertjocka skivor och lägg på brödet.
  3. Ugnsrosta först brödet i 2 minuter. Lägg sedan på osten och rosta ytterligare ca 3 minuter.
  4. Ta ut dem och rippla över honung. Strö över någon nypa flingsalt och lite peppar. Servera varma.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialbaguette, t ex från Semper.
Gör mjölkfri: använd tofu eller sojaost i stället för getost.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 liten baguette
  • olivolja till pensling
  • 200 g getost (rulle av fransk typ)
  • 2 msk honung
  • flingsalt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 760 kJ / 180 kCal
Fett: 11 g
Läs mer om näringsvärden