Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Osttårta med rostade pinjenötter

Av vanlig brieost, lite chèvre, vispgrädde och lite nötter och örter kan du göra den mest fantastiska osttårta att servera på buffébordet. Den krämiga osttårtan får en fräsch smak av gräslök och persilja som bryter av mot den goda krämigheten.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela brieosten i två "bottnar". Blanda getosten och grädden till en jämn smet och rör därefter i nötter, russin och hälften av örterna.
  2. Bre fyllningen över ena osthalvan och lägg på den andra som lock. Pressa ihop så att tårtan blir kompakt.
  3. Rulla tårtan i resterande kryddgrönt, linda in i plastfolie och låt vila ett par timmar i kylen.
  4. Servera med färskt bröd och frukt.

För alla

Innehåller mjölk. Fri från gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 mini brieost (à ca 300 g)
  • 150 g chèvre (fransk getost)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl rostade pinjenötter
  • 1/2 dl rostade valnötter
  • 1/2 dl russin
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk finhackad gräslök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer