Osttårta med rostade pinjenötter
Av vanlig brieost, lite chèvre, vispgrädde och lite nötter och örter kan du göra den mest fantastiska osttårta att servera på buffébordet. Den krämiga osttårtan får en fräsch smak av gräslök och persilja som bryter av mot den goda krämigheten.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004
Ingredienser
10 portioner
1 mini brieost (à ca 300 g)
150 g chèvre (fransk getost)
1 dl vispgrädde
1/2 dl rostade pinjenötter
1/2 dl rostade valnötter
1/2 dl russin
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Denna har jag gjort i 10 års tid nu och är fortfarande favoriten. Den står på bordet jul som midsommar :)
Åsa
2014-12-28Jättegott! Har nu lagat denna i ca 1 års tid till olika högtider och får alltid ge ut recept och får massor med beröm.
Åsa
2006-01-0820041013 INGER BJÖRKMAN Underbar rätt på en buffé. Jag fick så mycket beröm för denna tårta så jag gav i present en tårta till min svägerska att ha på hennes födelsedagsfest och jag fick ge alla receptet på denna bjudning.
Inger
2004-10-13