Osttårta med rostade pinjenötter

6
4
Osttårta med rostade pinjenötter

Av vanlig brieost, lite chèvre, vispgrädde och lite nötter och örter kan du göra den mest fantastiska osttårta att servera på buffébordet. Den krämiga osttårtan får en fräsch smak av gräslök och persilja som bryter av mot den goda krämigheten.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Osttårta med rostade pinjenötter

Ingredienser

10 portioner
1 mini brieost (à ca 300 g)
150 g chèvre (fransk getost)
1 dl vispgrädde
1/2 dl rostade pinjenötter
1/2 dl rostade valnötter
1/2 dl russin
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad gräslök

För alla

Innehåller mjölk. Fri från gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Åsa

2014-12-28

Denna har jag gjort i 10 års tid nu och är fortfarande favoriten. Den står på bordet jul som midsommar :)

Åsa

2006-01-08

Jättegott! Har nu lagat denna i ca 1 års tid till olika högtider och får alltid ge ut recept och får massor med beröm.

Inger

2004-10-13

20041013 INGER BJÖRKMAN Underbar rätt på en buffé. Jag fick så mycket beröm för denna tårta så jag gav i present en tårta till min svägerska att ha på hennes födelsedagsfest och jag fick ge alla receptet på denna bjudning.