Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Grillade persikor med mascarpone och pinjenötter

En snabb och lätt dessert får du med grillade persikor med mascarpone och pinjenötter. Den ljuvliga mascarponeosten läggs i persikohalvorna och grillas. Otroligt smakligt, toppa gärna med pinjenötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på högsta grillvärme.
  2. Skär av en liten platta på persikohalvorna så att de kan stå på den rundade sidan. Ställ dem i en ugnssäker form.
  3. Klicka i mascarponeost i varje. Pudra över strösocker och ställ in på översta falsen i ugnen i 30 sekunder eller tills de fått vacker färg. Håll ett öga på dem! Det kan gå väldigt snabbt om man har en extremt varm ugn. Toppa med rostade pinjenötter. Ät och njut!

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: uteslut mascarponeosten och vispa i stället 2 äggvitor med 3-4 msk socker till en tjock marängsmet. Klicka den på persikohalvorna, strö över nötter och grädda i ugnens nedre del några minuter tills marängen är fast och har fin färg. Receptet är avsett för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 konserverade persikohalvor
  • 1 msk mascarponeost
  • strösocker
  • pinjenötter
Lägg till i inköpslistan