Lammburgare med karamelliserad rödlök
Recept på smakrika och rejäla lammburgare med söt karamelliserad rödlök. Du gör burgarna av bland annat vitlök, nöt- eller lammfärs, ägg, liquid smoke och persilja. Servera med hamburgerbröd, karamelliserad rödlök, tomat och salladsblad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
500 g nöt- eller lammfärs
1 ägg
1/2 tsk Liquid smoke (rökkoncentrat på flaska)
1/2 dl hackad bladpersilja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1/2 msk smör
1/2 msk olivolja
4 stora hamburgerbröd
1 stor tomat
4 salladsblad t ex romansallad
Karamelliserad rödlök
2 rödlökar
1/2 msk smör
1/2 msk olivolja
2 msk rör-/ råsocker
2 msk balsamvinäger
1 tsk torkad timjan
50 g getost av chèvretyp
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 mån eller ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost. Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. Uteslut smöret.
Gör äggfri: uteslut ägget eller ersätt det med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl (för 4 port).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott, snabbt, enkelt!
Jeanette
2013-09-02