Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Cheesecake med körsbär

En somrig cheesecake med syrliga körsbär på toppen. Enkel att variera, för den som har varit ute på bärplockning – färska smultron, blåbär eller jordgubbar passar minst lika bra!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Mixa kexen i en matberedare. Blanda smör och kanel med kexsmulorna. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.  Ställ i kylskåp och låt stelna.
  2. Fyllning: Vispa färskost, socker och vaniljpulver till en fluffig konsistens. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i färskostsmeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 1 timme.
  3. Körsbär: Blanda körsbär och socker i en kastrull. Koka ihop till en simmig konsistens och låt kallna.
  4. Servera körsbären med cheesecaken.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Välj laktosfri färskost. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot margarin. Pröva även en vegansk cheesecake för en mer klimaträtt efterrätt.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
Botten
  • 75 g smör
  • 150 g digestivekex
  • 1 tsk malen kanel
Fyllning
  • 400 g naturell färskost
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 1/2 dl vispgrädde
Körsbär
  • 250 g körsbär
  • 1/2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1318 kJ / 315 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer