Cheesecake med körsbär
En somrig cheesecake med syrliga körsbär på toppen. Enkel att variera, för den som har varit ute på bärplockning – färska smultron, blåbär eller jordgubbar passar minst lika bra!
Ingredienser
12 bitar
Botten
75 g smör
150 g digestivekex
1 tsk malen kanel
Fyllning
400 g naturell färskost
1 1/2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1 1/2 dl vispgrädde
Körsbär
250 g körsbär
1/2 dl strösocker
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Välj laktosfri färskost. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot margarin. Pröva även en vegansk cheesecake för en mer klimaträtt efterrätt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1318 KJ / 315 kCal
Fett22 g
Salt0.49 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g
Kommentarer
Det var enkelt och gott men lite för sött! Jag skippade kanelen för jag tycker inte om kanelsmak i cheesecake. Nästa gång ska jag bara använda 1 dl strösocker.
Niloofar
2021-05-02Har gjort den vegansk genom att byta ut till växtbaserat smör, grädde och färskost. Funkar toppen.
Elin
2021-03-11Delicious 😋
Sabine
2020-12-05