Glaserade körsbär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Glaserade körsbär

Lyxa till efterrätten med körsbär, som du glaserar själv. Det är både enkelt att göra och går snabbt att tillaga. Servera med mumsig nougat- eller vaniljglass för ett exemplariskt resultat.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och kärna ur körsbären.
  2. Smält strösockret i en stekpanna. Häll på vattnet när sockret är ljusbrunt och låt koka till sockret smält.
  3. Blanda körsbären i sockerlagen och skaka pannan så att alla körsbären blir blanka. Häll upp på ett fat och låt kallna.

För alla

Gör mjölkfri: välj mjölkfri glass.
Gör glutenfri: "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.

Tips

Passar till: vanlij- eller nougatglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl körsbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • nougat- eller vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan