Vegansk jordgubbscheesecake

29
10
Vegansk jordgubbscheesecake

Den här cheesecaken smakar som en sommardröm med krispig mandelbotten, krämig avokadofyllning och söta jordgubbar. Kakan passar perfekt som vegansk efterrätt, till vegansk fika, eller kanske till och med som vegansk midsommarmat! Den är ljuvlig som den är, men kan också varieras med andra bär. Cheesecaken är såklart mjölkfri och utan ägg.

Vegansk jordgubbscheesecake

Ingredienser

12 bitar

Botten

3 1/2 dl skalad mandel (3 1/2 dl motsvarar ca 200 g)
15 urkärnade mjuka dadlar
1 msk vatten

Fyllning

2 avokador
500 g jordgubbar
1 1/2 dl kokosolja
1/2 dl strösocker
1/2 lime

Till servering

jordgubbar
citronmeliss

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Conny

2022-01-22

Kan denna frysas ?

Karin

2022-01-07

Ska botten bakas i ugn eller är den ”rå” tänkte när det stod krispig så tänkte jag spontant att den kanske inte blir det om man bara blandar och trycker ut i form utan att baka av den?

Redaktionen ICAse

2022-01-07

Hej Karin! Ingen ugn behövs i detta recept. Som sagt "rå" och endast kylskåp behövs och ca 2 timmar. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle

Jessica

2021-09-06

Blev bjuden på denna och den var väldigt god! Kändes fräsch och inte för söt. Kommer göra den själv.

Näringsvärde per portion

Energi 1282 KJ / 311 kCal
Fett 24 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 19 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden