Vegansk jordgubbscheesecake

26
6
Vegansk jordgubbscheesecake

Den här cheesecaken smakar som en sommardröm med krispig mandelbotten, krämig avokadofyllning och söta jordgubbar. Kakan passar perfekt som vegansk efterrätt, till vegansk fika, eller kanske till och med som vegansk midsommarmat! Den är ljuvlig som den är, men kan också varieras med andra bär. Cheesecaken är såklart mjölkfri och utan ägg.

Skriv ut
Vegansk jordgubbscheesecake

Ingredienser

12 bitar

Botten

3 1/2 dl
skalad mandel (3 1/2 dl motsvarar ca 200 g)
15
urkärnade mjuka dadlar
1 msk
vatten

Fyllning

2
avokador
500 g
jordgubbar
1 1/2 dl
kokosolja
1/2 dl
strösocker
1/2
lime

Till servering

jordgubbar
citronmeliss

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Rebecca

2019-05-24

Hade kakan i kylen i över 8 timmar och smeten var fortfarande samma konstistens som när jag la på den... den blev god, men blev mest en fast botten med jordgubbssmet på... slängde in den i frysen i panik (iom sås) 1 h innan servering och det blev något bättre. Vad kan ha gått fel? Följde receptet givetvis :)

Redaktionen ICAse

2019-08-23

Hej Rebecca! Svårt att veta vad som har blivit fel. Använd gärna färska jordgubbar (om man använder frysta blir det lätt vattnigt). Hade du i hälften av jordgubbarna i smeten? Kanske råkade du ha i alla jordgubbar? Om limesaften var iskall kan den ha gjort att smeten skär sig… Hoppas det blir bättre nästa gång. Hälsningar Michelle

Marie

2019-05-10

Hur långt i förväg behöver den tinas?

Redaktionen ICAse

2019-05-15

Hej Marie! Tårtan ska inte frysas (bara kylas ner i kylskåpet) varför den inte behöver tinas. Hälsningar Elina

Michelle

2018-06-21

Hej Maria! Det går jättebra att göra denna dagen innan. Lycka till! Hälsningar Redaktionen/Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1282 KJ / 311 kCal
Fett 24 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 19 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept