Vegansk jordgubbscheesecake

Betyg 4.5 av 5.
32 personer har röstat
14
Vegansk jordgubbscheesecake

Den här cheesecaken smakar som en sommardröm med krispig mandelbotten, krämig avokadofyllning och söta jordgubbar. Kakan passar perfekt som vegansk efterrätt, till vegansk fika, eller kanske till och med som vegansk midsommarmat! Den är ljuvlig som den är, men kan också varieras med andra bär. Cheesecaken är såklart mjölkfri och utan ägg.

Vegansk jordgubbscheesecake

Ingredienser

12 bitar

Botten

3 1/2 dl  skalad mandel (3 1/2 dl motsvarar ca 200 g)
15   urkärnade mjuka dadlar
1 msk  vatten

Fyllning

2   avokador
500 g  färska jordgubbar
1 1/2 dl  kokosolja
1/2 dl  strösocker
1/2   lime

Till servering

färska jordgubbar
citronmeliss

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Kan man byta ut dadlarna mot något annat?

Tanya

2023-08-09

Det smakade gott men tyvärr stelnade inte moussen så det blev bara en våt gegga och det förtar intrycket. Jag använde René Voltaire neutral coconut oil och följde receptet till 100%. Vilken kokosolja är det tänkt här? Jag förstår nu alla funderingar om den går att frysa för något måste göras för att den ska gå att servera! Önskar korrigering av receptet så det fungerar! Kan man ha lite gelatin i moussen?

Karin

2023-05-28

Hej Karin! Tråkigt att det inte blev bra. Vi har förtydligat att det ska vara färska jordgubbar i receptet. Dina jordgubbar kanske var väldigt saftiga, annars vet vi inte vad som gått fel. Det är precis den typen av kokosolja vi menar. Det är kokosoljan som ska få cheesecaken stelna när den står kallt. Frysa skulle vi inte rekommendera, gelatin skulle kunna gå men då blir den inte vegansk längre. Hoppas du vill prova igen. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-06-16

Kan man byta ut sockret med annat sötningsmedel ?

Linda

2023-02-20

Hej Linda! Ja det går bra. Bra att tänka på är att smak och färg kan påverka resultatet beroende på vilket sötningsmedel som används.😊 Hoppas det smakar. Hälsnignar Lisa

Redaktionen

2023-04-13

Näringsvärde per portion

Energi1282 KJ / 311 kCal
Fett24 g
Salt0.01 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Hemmagjorda müslibars
Betyg 4.2 av 5.
69 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladbollar (glutenfria)
Betyg 4.2 av 5.
63 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
No bake cheesecake med blåbär
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Daim sandwich
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Veganska mini-cheesecakes med choklad
Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raw cheesecake med banan, dadlar och kolasås
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga