Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vegansk jordgubbscheesecake

Den här cheesecaken smakar som en sommardröm med krispig mandelbotten, krämig avokadofyllning och söta jordgubbar. Kakan passar perfekt som vegansk efterrätt, till vegansk fika, eller kanske till och med som vegansk midsommarmat! Den är ljuvlig som den är, men kan också varieras med andra bär. Cheesecaken är såklart mjölkfri och utan ägg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Mixa ingredienserna till botten i en matberedare.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Fyllning: Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Ansa jordgubbarna. Mixa hälften av jordgubbarna med avokadorna. Smält kokosoljan, tillsätt den och sockret och mixa till en jämn smet. Pressa limen och rör ner saften. Smaka ev. av med mer lime.
  4. Skär resten av jordgubbarna i bitar och rör ner dem i smeten. Häll fyllningen på botten täck med plastfolie och ställ i kylskåp ca 2 timmar.
  5. Till servering: Servera gärna med jordgubbar och citronmeliss.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
Botten
  • 3 1/2 dl skalad mandel (3 1/2 dl motsvarar ca 200 g)
  • 15 urkärnade mjuka dadlar
  • 1 msk vatten
Fyllning
  • 2 avokador
  • 500 g jordgubbar
  • 1 1/2 dl kokosolja
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 lime
Till servering
  • jordgubbar
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!