Topfenstrudel – strudel med kvarg

3
0
Topfenstrudel – strudel med kvarg

Frasigt, sött, krämigt och friskt: en strudel du sent kommer glömma! Topfenstrudel är namnet på det österrikiska bakverket där färskostfyllning omfamnas av ett frasigt täcke filodeg. Servera med nykokt körsbärskompott.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Topfenstrudel – strudel med kvarg

Ingredienser

8 portioner
8
ark filodeg
3
ägg
1/2 tsk
salt
3/4 dl
strösocker
75 g
rumsvarmt smör
250 g
naturell kvarg (10%)
1 dl
mannagryn
1 msk
finrivet citronskal
2 krm
vaniljpulver
-
rapsolja (till pensling)
-
florsocker (att pudra över)

Körsbärskompott

250 g
urkärnade körsbär
2 msk
strösocker
1 msk
färskpressad citronjuice

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av smör och kvarg.

Gör så här

Tips

Det går även bra att smaksätta fyllningen på det klassiska viset med romdränkta russin. Romdränkta russin gör du genom att lägga in russin i en burk, täck russinen med rom och låt stå i minst ett dygn i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Testa liknande recept