Topfenstrudel – strudel med kvarg

Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
2
Topfenstrudel – strudel med kvarg

Frasigt, sött, krämigt och friskt: en strudel du sent kommer glömma! Topfenstrudel är namnet på det österrikiska bakverket där färskostfyllning omfamnas av ett frasigt täcke filodeg. Servera med nykokt körsbärskompott.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Topfenstrudel – strudel med kvarg

Ingredienser

8 portioner
8   ark filodeg
3   ägg
1/2 tsk  salt
3/4 dl  strösocker
75 g  rumsvarmt smör
250 g  naturell kvarg (10%)
1 dl  mannagryn
1 msk  finrivet citronskal
2 krm  vaniljpulver
rapsolja (till pensling)
florsocker (att pudra över)

Körsbärskompott

250 g  urkärnade körsbär
2 msk  strösocker
1 msk  färskpressad citronjuice

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av smör och kvarg.

Gör så här

Tips

Det går även bra att smaksätta fyllningen på det klassiska viset med romdränkta russin. Romdränkta russin gör du genom att lägga in russin i en burk, täck russinen med rom och låt stå i minst ett dygn i kylskåp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Margareta, fyra ark per rulle. Mycket gott.

Marjaana

2021-06-06

Hur många ark till varje rulle?

Margareta

2021-05-14

Näringsvärde per portion

Energi1640.5 KJ / 392.3 kCal
Fett17.7 g
Salt0.87 g
Kolhydrater46.5 g
Protein10.7 g

Testa liknande recept

Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pistagesemifreddo med lavendel och körsbär
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssaft
Betyg 4.2 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssylt med choklad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärssylt
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärskompott med apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga