Topfenstrudel – strudel med kvarg

Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
2
Topfenstrudel – strudel med kvarg

Frasigt, sött, krämigt och friskt: en strudel du sent kommer glömma! Topfenstrudel är namnet på det österrikiska bakverket där färskostfyllning omfamnas av ett frasigt täcke filodeg. Servera med nykokt körsbärskompott.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Topfenstrudel – strudel med kvarg

Ingredienser

8 portioner
8 ark filodeg
3 ägg
1/2 tsk salt
3/4 dl strösocker
75 g rumsvarmt smör
250 g naturell kvarg (10%)
1 dl mannagryn
1 msk finrivet citronskal
2 krm vaniljpulver
rapsolja (till pensling)
florsocker (att pudra över)

Körsbärskompott

250 g urkärnade körsbär
2 msk strösocker
1 msk färskpressad citronjuice

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Margareta, fyra ark per rulle. Mycket gott.

Marjaana

2021-06-06

Hur många ark till varje rulle?

Margareta

2021-05-14

Näringsvärde per portion

Energi1640.5 KJ / 392.3 kCal
Fett17.7 g
Salt0.87 g
Kolhydrater46.5 g
Protein10.7 g

Testa liknande recept

Körsbärskompott
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bougatsa – Filodegspaj med vaniljkräm
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärssaft
Betyg 4.2 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssylt med choklad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pistagesemifreddo med lavendel och körsbär
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga