Topfenstrudel – strudel med kvarg
Frasigt, sött, krämigt och friskt: en strudel du sent kommer glömma! Topfenstrudel är namnet på det österrikiska bakverket där färskostfyllning omfamnas av ett frasigt täcke filodeg. Servera med nykokt körsbärskompott.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021
Ingredienser
8 portioner
8 ark filodeg
3 ägg
1/2 tsk salt
3/4 dl strösocker
75 g rumsvarmt smör
250 g naturell kvarg (10%)
1 dl mannagryn
1 msk finrivet citronskal
2 krm vaniljpulver
rapsolja (till pensling)
florsocker (att pudra över)
Körsbärskompott
250 g urkärnade körsbär
2 msk strösocker
1 msk färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1640.5 KJ / 392.3 kCal
Fett17.7 g
Salt0.87 g
Kolhydrater46.5 g
Protein10.7 g
Kommentarer
Margareta, fyra ark per rulle. Mycket gott.
Marjaana
2021-06-06Hur många ark till varje rulle?
Margareta
2021-05-14