Topfenstrudel – strudel med kvarg

Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
2
Topfenstrudel – strudel med kvarg

Frasigt, sött, krämigt och friskt: en strudel du sent kommer glömma! Topfenstrudel är namnet på det österrikiska bakverket där färskostfyllning omfamnas av ett frasigt täcke filodeg. Servera med nykokt körsbärskompott.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Topfenstrudel – strudel med kvarg

Ingredienser

8 portioner
8 ark filodeg
3 ägg
1/2 tsk salt
3/4 dl strösocker
75 g rumsvarmt smör
250 g naturell kvarg (10%)
1 dl mannagryn
1 msk finrivet citronskal
2 krm vaniljpulver
rapsolja (till pensling)
florsocker (att pudra över)

Körsbärskompott

250 g urkärnade körsbär
2 msk strösocker
1 msk färskpressad citronjuice

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Margareta, fyra ark per rulle. Mycket gott.

Marjaana

2021-06-06

Hur många ark till varje rulle?

Margareta

2021-05-14

Näringsvärde per portion

Energi1640.5 KJ / 392.3 kCal
Fett17.7 g
Salt0.87 g
Kolhydrater46.5 g
Protein10.7 g

Testa liknande recept

Körsbärskompott
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bougatsa – Filodegspaj med vaniljkräm
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssaft
Betyg 4.2 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärs-trifle med mandelcrème
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chokladbakelse med körsbär
Betyg 3.3 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga