Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Körsbärssås

Ett lättlagat recept på tjusig körsbärssås. Du gör såsen av bland annat konserverade körsbär, socker och potatismjöl. Passar perfekt till pajer och andra efterrätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll konserverade körsbär och strösocker i en kastrull. Låt det koka upp och sjud på svag värme ca 10 minuter.
  2. Blanda potatismjöl och vatten och rör ner i bären. Låt koka upp och ta kastrullen åt sidan. Låt såsen svalna.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 400 g konserverade körsbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?