Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Körsbärskaka med kokos

Ja, du hör ju! Körsbärskaka med kokos, hur mumsigt låter inte det? Körsbär finns ofta numera i frysdisken och bidrar med såväl härligt tuggmotstånd som sötsyrlig smak. Strö kokos i formen innan du häller i smeten och gräddar. En himmelskt god kaka, vi lovar.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg smör och socker i en bunke och vispa luftigt med elvisp.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner vattnet.
  4. Blanda ihop mjöl, kokos, bakpulver och vaniljpulver i en annan bunke.
  5. Vänd ner den torra blandningen i äggvispet. Rör ner körsbären.
  6. Smörj en form (à 1 1/2 liter) med smör och "bröa" med riven kokos.
  7. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Känn med sticka så kakan är torr. Låt svalna.
  8. Glasyr: Rör ihop ingredienserna till glasyren. Ringla över kakan.

För alla

Gör glutenfri: ersätt vetemjölet med glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl riven kokos
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 250 g frysta (tinade) eller färska urkärnade körsbär
  • smör och riven kokos till formen
Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2010 kJ / 481 kCal