Körsbärskaka med kokos
Ja, du hör ju! Körsbärskaka med kokos, hur mumsigt låter inte det? Körsbär finns ofta numera i frysdisken och bidrar med såväl härligt tuggmotstånd som sötsyrlig smak. Strö kokos i formen innan du häller i smeten och gräddar. En himmelskt god kaka, vi lovar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
10 portioner
200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 dl riven kokos
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
250 g frysta (tinade) eller färska urkärnade körsbär
smör och riven kokos till formen
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2010 KJ / 481 kCal
Fett24 g
Salt0.5 g
Kolhydrater60 g
Protein5 g
Kommentarer
Jättebra recept, blev succé på jobbet. Hällde på glasyren precis innan servering, funkade jättebra. Jag hade en hålform men det gick ändå, ringlade på glasyren. Tänkte testa att göra den med vinbär nu, återkommer om det funkar lika bra 😀
Anna
2023-07-29Min kaka stod inne 1 , 20 t! Glasyren blaskig, bara rann!! Kan ju inte stämma!!😢
Monika
2021-07-30Hej Monika! Vad tråkigt att höra att den inte blev bra. Det är tyvärr svårt att veta vad som kan ha gått fel när du bakade den... Följde du receptet och hade i allt som skulle med i smeten? Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-04Jag använde Icas mjölkfria "smör" och bakade i 30 gradig värme, så jag va väldigt nervös när den så kallade smeten skar sig. Jag fick dessutom sleva upp "smeten" i formen. Men det märktes inte alls när kakan väl va gräddad. Så otroligt god, jag har redan ätit två bitar (men jag har inte hällt på glasyren än).
Jenny
2020-06-28