Körsbärskaka med kokos

59
3
Körsbärskaka med kokos

Ja, du hör ju! Körsbärskaka med kokos, hur mumsigt låter inte det? Körsbär finns ofta numera i frysdisken och bidrar med såväl härligt tuggmotstånd som sötsyrlig smak. Strö kokos i formen innan du häller i smeten och gräddar. En himmelskt god kaka, vi lovar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Körsbärskaka med kokos

Ingredienser

10 portioner
200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 dl riven kokos
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
250 g frysta (tinade) eller färska urkärnade körsbär
smör och riven kokos till formen

Glasyr

2 dl florsocker
2 msk vatten

För alla

Gör glutenfri: ersätt vetemjölet med glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Monika

2021-07-30

Min kaka stod inne 1 , 20 t! Glasyren blaskig, bara rann!! Kan ju inte stämma!!😢

Redaktionen ICAse

2021-08-04

Hej Monika! Vad tråkigt att höra att den inte blev bra. Det är tyvärr svårt att veta vad som kan ha gått fel när du bakade den... Följde du receptet och hade i allt som skulle med i smeten? Hälsningar Elina

Jenny

2020-06-28

Jag använde Icas mjölkfria "smör" och bakade i 30 gradig värme, så jag va väldigt nervös när den så kallade smeten skar sig. Jag fick dessutom sleva upp "smeten" i formen. Men det märktes inte alls när kakan väl va gräddad. Så otroligt god, jag har redan ätit två bitar (men jag har inte hällt på glasyren än).

Mickael

2015-10-11

Sagolikt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2010 KJ / 481 kCal
Fett 24 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 60 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden