Charlotte russe

16
2
Charlotte russe

En himmelsk dessert bestående av rulltårta och hallonmousse. Kupolformen gör desserten stilig. Denna Charlotte russe kan förberedas ett par dagar före servering och förvaras i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Charlotte russe

Ingredienser

10 portioner
1 färdig rulltårta med jordgubbsfyllning (à 250 g)

Hallonmousse

3 dl grädde
5 gelatinblad
3 äggulor
1 dl socker
1/2 dl vatten
2 1/2 dl hallonpuré (mixade passerade hallon)

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Förbered
2-3 dagar före: Gör hela Charlotte russen och förvara i frysen.
4 timmar före servering: Ta ut minst 4 timmar före servering och låt tina långsamt i kylskåp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Birgitta

2022-05-16

Kan man göra den 1 vecka före?

Åsa

2007-05-29

Gjorde denna dessert med chokladrulltårta och chokladmousse med krisp i stället. Kanongott och superenkelt!