Charlotte russe

14
1
Charlotte russe

En himmelsk dessert bestående av rulltårta och hallonmousse. Kupolformen gör desserten stilig. Denna Charlotte russe kan förberedas ett par dagar före servering och förvaras i frysen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Charlotte russe

Ingredienser

10 portioner
1
färdig rulltårta med jordgubbsfyllning (à 250 g)

Hallonmousse

3 dl
grädde
5
gelatinblad
3
äggulor
1 dl
socker
1/2 dl
vatten
2 1/2 dl
hallonpuré (mixade passerade hallon)

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Förbered
2-3 dagar före: Gör hela Charlotte russen och förvara i frysen.
4 timmar före servering: Ta ut minst 4 timmar före servering och låt tina långsamt i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Åsa

5/29/2007

Gjorde denna dessert med chokladrulltårta och chokladmousse med krisp i stället. Kanongott och superenkelt!

Testa liknande recept