Moussetårta med vit choklad och passionstäcke | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Moussetårta med vit choklad och passionstäcke

En riktigt härlig, söt och festlig moussetårta! Passar utmärkt att servera som dessert vid festligare tillfällen. Smaken av den vita chokladen gör att efterrätten blir både söt och len samtidigt som passionstäcket bidrar med syrlighet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Botten: Blanda alla ingredienser till botten i en matberedare. Kör till en slät smet. Det går även bra att riva mandelmassan på rivjärn och blanda med de övriga ingredienserna.
  3. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (för 8 bitar). Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt botten svalna i formen.
  4. Mousse: Smält chokladen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda chokladen med äggulan och punsch eller cognac.
  5. Vispa grädden och blanda ner den och matyoghurten i chokladen. Häll moussen i formen och ställ i kylskåp ca 2 timmar.
  6. Passionstäcke: Blötlägg gelatinbladen i sockerlagen och rör tills de löst sig. Låt svalna.
  7. Dela och gröp ur passionsfrukterna och blanda ner fruktköttet. Fördela gelén ovanpå moussen. Låt stå svalt minst 1 timme.
  8. Lossa försiktigt formens kant från tårtan. Garnera med physalis.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
Botten
  • 200 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 msk kakao
Mousse
  • 200 g vit choklad
  • 2 msk punsch eller cognac
  • 1 äggula
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl matyoghurt
Passionstäcke
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 4 mogna passionsfrukter
Lägg till i inköpslistan