Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger

18
6
Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger

Ljuvligt recept på moussetårta med fryst mango och en touch av lime. Söta små lakritsmaränger och färska hallon bidrar till en konsert av smaker i perfekt samstämmighet. Dekorera med mynta och sätt färg på efterrättsbordet.

Skriv ut
Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger

Ingredienser

10 portioner

Tårtbotten

2
ägg
1 dl
strösocker
1/2 dl
vetemjöl
1/2 dl
potatismjöl
1/2 tsk
bakpulver

Mangomousse

2
gelatinblad
rivet skal av 1
lime
1 msk
färskpressad limesaft
250 g
fryst mango
2 msk
florsocker
2 dl
vispgrädde

Maränger

1
äggvita
1/2 dl
strösocker
1 1/2 tsk
lakritspulver

Garnering

125 g
färska hallon
1
kruka mynta

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri. byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

 
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Sandra

1/24/2021

Tycker inte den var alls god. Väldig mycket parfym-smak och trots att jag gillar syrligt blev detta för mycket åt det dåliga hållet tyvärr. kommer inte bakas igen

Sandra

1/23/2021

Kan man göra denna tårtan dagen innan?

Redaktionen ICAse

1/25/2021

Hej Sandra! Ja, det går bra att göra tårtan dagen innan. Det går också bra att frysa tårtan (utan garnering) och låta tårtan tina upp i kylen. Hälsningar Elina

Sabina

11/17/2018

Hade varit bra om man visste om mangon skulle tina innan man gör pure, och bättre instruktion så att det inte blir klumpar av gelatinet...

Redaktionen ICAse

12/4/2018

Hej Sabina! Vi ber om ursäkt för det och har nu lagt till den punkten i beredningstexten. Hälsningar Michelle

Testa liknande recept