Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger

19
7
Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger

Ljuvligt recept på moussetårta med fryst mango och en touch av lime. Söta små lakritsmaränger och färska hallon bidrar till en konsert av smaker i perfekt samstämmighet. Dekorera med mynta och sätt färg på efterrättsbordet.

Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger

Ingredienser

10 portioner

Tårtbotten

2 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 tsk bakpulver

Mangomousse

2 gelatinblad
rivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limesaft
250 g fryst mango
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde

Maränger

1 äggvita
1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk lakritspulver

Garnering

125 g färska hallon
1 kruka mynta

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri. byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Manar

2021-10-24

Tårtan blev en av mina favoriten,Man kan även göra i samma ingredienserna rulltårta det ska jag prova sen men istället att använda grädde till mango mossen man använder mascarpone ost så att det håller bra inuti rulltårtan jag fixade denna recepten idag blev en av mina favorit tårta jag gjorde istället 2 tårtbottnar hälsningar Manar

Sandra

2021-01-24

Tycker inte den var alls god. Väldig mycket parfym-smak och trots att jag gillar syrligt blev detta för mycket åt det dåliga hållet tyvärr. kommer inte bakas igen

Sandra

2021-01-23

Kan man göra denna tårtan dagen innan?

Redaktionen ICAse

2021-01-25

Hej Sandra! Ja, det går bra att göra tårtan dagen innan. Det går också bra att frysa tårtan (utan garnering) och låta tårtan tina upp i kylen. Hälsningar Elina