Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger
Ljuvligt recept på moussetårta med fryst mango och en touch av lime. Söta små lakritsmaränger och färska hallon bidrar till en konsert av smaker i perfekt samstämmighet. Dekorera med mynta och sätt färg på efterrättsbordet.
Ingredienser
10 portioner
Tårtbotten
2 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
Mangomousse
2 gelatinblad
rivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limesaft
250 g fryst mango
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde
Maränger
1 äggvita
1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk lakritspulver
Garnering
125 g färska hallon
1 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tårtan blev en av mina favoriten,Man kan även göra i samma ingredienserna rulltårta det ska jag prova sen men istället att använda grädde till mango mossen man använder mascarpone ost så att det håller bra inuti rulltårtan jag fixade denna recepten idag blev en av mina favorit tårta jag gjorde istället 2 tårtbottnar hälsningar Manar
Manar
2021-10-24Tycker inte den var alls god. Väldig mycket parfym-smak och trots att jag gillar syrligt blev detta för mycket åt det dåliga hållet tyvärr. kommer inte bakas igen
Sandra
2021-01-24Kan man göra denna tårtan dagen innan?
Sandra
2021-01-23Hej Sandra! Ja, det går bra att göra tårtan dagen innan. Det går också bra att frysa tårtan (utan garnering) och låta tårtan tina upp i kylen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-25