Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger

Ljuvligt recept på moussetårta med fryst mango och en touch av lime. Söta små lakritsmaränger och färska hallon bidrar till en konsert av smaker i perfekt samstämmighet. Dekorera med mynta och sätt färg på efterrättsbordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper eller smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar).
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  4. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt på galler.
  6. Diska formen och torka den torr. Lägg tillbaka tårtbotten i formen.
  7. Mangomousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Riv skalet av limen och pressa ur saften.
  8. Mixa mangon slät tillsammans med florsocker, limesaft och -skal i en matberedare. Häll upp i en bunke. Vispa grädden.
  9. Ta upp gelatinbladen, låt det vatten som finns i bladen vara kvar, krama inte ur. Smält dem i en i en skål i mikrovågsugn eller i en kastrull på svag värme. Rör ner lite av mangopurén i det smälta gelatinet. Blanda därefter ner dem i resten av mangopurén under omrörning. Vänd ner grädden.
  10. Häll moussen på botten, skaka formen lätt så att moussen fördelar sig jämnt. Täck med plastfolie. Låt den stå i kylskåp för att stelna ca 6 timmar.
  11. Maränger: Sätt ugnen på 100°C.
  12. Häll äggvitan i en torr och fettfri bunke. Tillsätt sockret lite då och då och vispa till ett fast och hårt skum. Pudra i lakritspulvret efter några minuter.
  13. Klicka eller spritsa ut smeten till ca 30 små maränger på en plåt med bakplåtspapper.
  14. Grädda mitt i ugnen 1-2 timmar beroende på storlek. Marängerna ska kännas lätta och torra.
  15. Garnering: Lossa kanten på tårtan genom att skära runt med en varm kniv. Lägg tårtan på ett fat och garnera med maränger, hallon och mynta.

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri. byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

 

Ingredienser

Portioner: 10
Tårtbotten
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
Mangomousse
  • 2 gelatinblad
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 250 g fryst mango
  • 2 msk florsocker
  • 2 dl vispgrädde
Maränger
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 tsk lakritspulver
Garnering
  • 125 g färska hallon
  • 1 kruka mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?