Monas brownietårta med hallonmousse
Seg, chokladig browniebotten är oemotståndligt gott till syrlig hallonmousse. Toppa din fina tårta med vispad grädde och färska hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
8 bitar
Browniebotten
120 g mörk bakchoklad (55 %)
100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
smör till formen
Hallonmousse
1 paket frysta hallon (à 250 g)
1 dl strösocker
2 gelatinblad
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Garnering
färska hallon
vispad grädde
citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi2015 KJ / 482 kCal
Fett27 g
Salt0.6 g
Kolhydrater54 g
Protein5 g
Kommentarer
Min hallonmousse skar sig oxå trots att jag gjorde exakt som receptet. Tog en matsked grädde åt gången och vid typ 4:e skar den sig. Tråkigt för ser inte särskillt aptitligt ut..
Malin
2024-10-12Klara denna sig i kylskåpet två dagar? Eller bör jag frysa in den?
Mathilda
2024-08-22Hej Mathilda! Den klarar sig i kylen om den är ogarnerad. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-26Hur lång tid före servering skall man ta fram tårtan om man har frusit den?
Carin
2024-06-28Hej Carin! Bäst är att tina den i kylen över natten. I rumstemperatur tar det ca 2 timmar. Vänliga hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-07-01