Monas brownietårta med hallonmousse

Betyg 4 av 5.
245 personer har röstat
43
Monas brownietårta med hallonmousse

Seg, chokladig browniebotten är oemotståndligt gott till syrlig hallonmousse. Toppa din fina tårta med vispad grädde och färska hallon.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Monas brownietårta med hallonmousse

Ingredienser

8 bitar

Browniebotten

120 g  mörk bakchoklad (55 %)
100 g  smör
2 1/2 dl  socker
2   ägg
1 1/2 msk  vaniljsocker
1 krm  salt
1 1/2 dl  vetemjöl
smör till formen

Hallonmousse

1   paket frysta hallon (à 250 g)
1 dl  strösocker
2   gelatinblad
2 tsk  vaniljsocker
3 dl  vispgrädde

Garnering

färska hallon
vispad grädde
citronmeliss

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
245 personer har röstat

Kommentarer

Min hallonmousse skar sig oxå trots att jag gjorde exakt som receptet. Tog en matsked grädde åt gången och vid typ 4:e skar den sig. Tråkigt för ser inte särskillt aptitligt ut..

Malin

2024-10-12

Klara denna sig i kylskåpet två dagar? Eller bör jag frysa in den?

Mathilda

2024-08-22

Hej Mathilda! Den klarar sig i kylen om den är ogarnerad. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-08-26

Hur lång tid före servering skall man ta fram tårtan om man har frusit den?

Carin

2024-06-28

Hej Carin! Bäst är att tina den i kylen över natten. I rumstemperatur tar det ca 2 timmar. Vänliga hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-07-01

Näringsvärde per portion

Energi2015 KJ / 482 kCal
Fett27 g
Salt0.6 g
Kolhydrater54 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Charlotte russe
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marsipanmousse med apelsinsallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommarsensation
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonmoussetårta
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Moussetårta med jordgubbar och rabarber
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst chokladmousse med kryddinkokt pumpa
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga