Seg, chokladig browniebotten är oemotståndligt gott till syrlig hallonmousse. Toppad med vispad grädde och färska hallon.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2012
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet och laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet. Ersätt smör med mjölkfritt matfett och byt grädden mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Kommentarer
Malin
2021-09-03Älskar denna tårta! Hr gjort den flera gånger! Men undrar om det skulle gå att täcka med sockerpasta för annan dekoration? Mvh Malin
Redaktionen ICAse
2021-09-07Hej Malin! Vad kul att höra att du gillar receptet! ❤ Vi har inte provat med att täcka tårtan med sockerpasta men mousse kan vara lite känsligt att täcka över med sockerpasta. I så fall behöver du nog vara ganska försiktig. Om du vill ha annan dekoration så kan du ju göra små fina dekorationer med sockerpastan och lägga på tårtan. Det går också bra att t ex välja andra bär, kokoschips eller varför inte hyvla/riva över lite choklad. 😊 Hälsningar Elina
Erika
2021-07-07Jag tycker att det blev väl mycket mousse, det hade nog räckt att ta hälften, eller 2/3.
Andréas
2021-05-22Går det att använda färska hallon till purén?