Monas brownietårta med hallonmousse

169
34
Monas brownietårta med hallonmousse

Seg, chokladig browniebotten är oemotståndligt gott till syrlig hallonmousse. Toppad med vispad grädde och färska hallon.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Monas brownietårta med hallonmousse

Ingredienser

8 bitar

Browniebotten

120 g
mörk choklad
100 g
smör
2 1/2 dl
socker
2
ägg
1 1/2 msk
vaniljsocker
1 krm
salt
1 1/2 dl
vetemjöl
-
smör till formen
-
vispad grädde till garnering
-
färska hallon till garnering

Hallonmousse

1
paket frysta, tinade hallon (à 250 g)
1 dl
gelésocker multi
2 tsk
vaniljsocker
3 dl
vispgrädde

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet och laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet. Ersätt smör med mjölkfritt matfett och byt grädden mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

169

Kommentarer

Yasmin

2021-04-06

Jättegod och lättlagad tårta med perfekt smakharmoni mellan den söta chokladen och de syrliga hallonen. Blev en mycket uppskattad födelsedagsöverraskning!

Emil

2020-09-19

Som för flera andra så skar sig min första hallonmousse. Andra försöket gick dock bättre, då hade jag rumstempererad grädde (över 20 grader), vispade grädden mycket löst, och lät hallonpurén svalna ordentligt (under 30 grader). Hoppas det kan hjälpa någon

Redaktionen ICAse

2020-09-22

Hej Emil! Som du skriver, ska grädden vara fluffig/lösvispad (vi rekommenderar att ha grädden kall) och det är också viktigt att purén inte är för varm när man tillsätter grädden. Mousse är inte det lättaste att göra men ack så gott! Hälsningar Elina

Elsa

2020-08-25

Toppenbra recept! Bytte ut äggen till 1 mogen banan för att göra botten äggfri, funkade super!

Redaktionen ICAse

2020-08-25

Hej Elsa! Vad kul att höra och tack för att du delar med dig av ditt tips om att byta ut äggen mot banan! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2015 KJ / 482 kCal
Fett 27 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 54 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept