Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kvargmousse med hallongranité

Denna lena och söta kvargamousse med hallongranité är en helt underbar dessert! Frys in den goda kvargamoussen tillsammans med den delikata hallonmixen. Bjud på den krämiga kvargpucken toppad av granité samt några färska hallon och avnjut direkt!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kvargamousse: Blötlägg gelatinet. Koka socker och vatten till en simmig lag, ca 3 minuter.
  2. Vispa gulorna. Slå det heta sockervattnet över gulorna och vispa det kallt och luftigt.
  3. Krama ur den mesta vätskan ur gelatinet. Värm det i lite vätska. Tillsätt det smälta gelatinet i äggblandningen och därefter kvargen. Pressa i citronen.
  4. Lättvispa grädden och vänd ner den. Häll upp i 8 portionsformar (för 8 port), eller häll upp i en stor form så att det blir ca 1 1/2 cm högt och stansa ut ringar på ca 8 cm i diameter (för 8 port). Sätt in i frysen.
  5. Hallongranité: Koka upp socker och vatten till hallongranitén. Mixa hallonen och blanda ner tillsammans med citronen i sockervattnet. Häll upp i en stor form och ställ in i frysen. Rör med en gaffel varje gång det har blivit en isskorpa.
  6. Lägg upp kvargpucken på tallriken. Lägg hallongranité på pucken och garnera med färska hallon. Servera gärna med Björnbärssås och Dekorkex.

    OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 8
Kesellamousse
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 2 äggulor
  • 250 g kvarg
  • 2 msk citronsaft
  • 3 dl vispgrädde
Hallongranité
  • 1 dl socker
  • 2 1/3 dl vatten
  • 225 g frysta hallon
  • 1 tsk pressad citron
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer