Moussedröm med vit choklad och jordgubbar

17
3
Moussedröm med vit choklad och jordgubbar

En sanndröm för alla älskare av ljuvligt sammetslen mousse. Först ett lager rosa jordgubbsmousse och sedan ett lite tunnare lager med mousse på vit choklad. Tårtan innehåller riktigt mycket grädde men så räcker den också till många.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Moussedröm med vit choklad och jordgubbar

Ingredienser

14 bitar

Jordgubbsmousse

500 g jordgubbar (500 g motsvarar 1 liter)
5 gelatinblad
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde

Vit chokladmousse

2 gelatinblad
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
jordgubbar till servering

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 14 bitar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Jessica

2020-06-18

Hej! Hur kan man byta gelatinbladen mot agar agar?

Redaktionen ICAse

2020-06-18

Hej Jessica! Läs på förpackningen för instruktioner för hur man använder agar agar istället för gelatin. Men rent generellt så går det bra att byta ut gelatinet mot agar agar i detta recept. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2013-06-12

Hej Elisabeth! Buffé-redaktionen hälsar att det går bra att göra tårtan i förväg och frysa in. Vår rekommendation är sedan att du låter den tina några timmar i kyl, eller över natten i kyl. Den blir godast om den får tina långsamt.

Elisabeth

2013-06-08

Kan man göra denna tårta i förväg och frysa hela tårtan (även med chokladmoussen) och bara tina upp den inför serveringen?

Näringsvärde per portion

Energi 1789 KJ / 428 kCal
Fett 33 g
Salt 8 g
Kolhydrater 28 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden