Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Moussedröm med vit choklad och jordgubbar

En sanndröm för alla älskare av ljuvligt sammetslen mousse. Först ett lager rosa jordgubbsmousse och sedan ett lite tunnare lager med mousse på vit choklad. Tårtan innehåller riktigt mycket grädde men så räcker den också till många.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 14 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 14 bitar.

  1. Börja med jordgubbsmoussen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Ansa och mixa jordgubbarna till en slät puré med stavmixer eller i matberedare.
  2. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden för sig.
  3. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och lägg dem i den varma purén. Smält dem under omrörning på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av jordgubbspurén. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden.
  4. Klä insidan av en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) med plastfolie, låt folien gå en bit över kanten. Häll smeten i formen. Ställ i frysen 4 timmar.
  5. Vit chokladmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Finhacka chokladen. Vispa 2 dl av grädden fluffigt, ställ i kylen.
  6. Koka upp resten av grädden i en kastrull. Ta från värmen. Ta upp gelatinbladen och lägg i kastrullen. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning.
  7. Vispa äggulorna. Rör ner dem i chokladblandningen. Vänd därefter ner den vispade grädden, lite i taget.
  8. Häll chokladmoussen på den frysta jordgubbsmoussen. Ställ i kylen. Låt stå minst 3 timmar före servering.
  9. Garnera med jordgubbar.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 14 bitar
Jordgubbsmousse
  • 500 g jordgubbar (500 g motsvarar 1 liter)
  • 5 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 6 dl vispgrädde
Vit chokladmousse
  • 2 gelatinblad
  • 200 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • jordgubbar till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1789 kJ / 428 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept