Moussedröm med vit choklad och jordgubbar
En sanndröm för alla älskare av ljuvligt sammetslen mousse. Först ett lager rosa jordgubbsmousse och sedan ett lite tunnare lager med mousse på vit choklad. Tårtan innehåller riktigt mycket grädde men så räcker den också till många.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
14 bitar
Jordgubbsmousse
500 g jordgubbar (500 g motsvarar 1 liter)
5 gelatinblad
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde
Vit chokladmousse
2 gelatinblad
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
jordgubbar till servering
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 14 bitar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1789 KJ / 428 kCal
Fett33 g
Salt0.08 g
Kolhydrater28 g
Protein6 g
Kommentarer
Hej! Hur kan man byta gelatinbladen mot agar agar?
Jessica
2020-06-18Hej Jessica! Läs på förpackningen för instruktioner för hur man använder agar agar istället för gelatin. Men rent generellt så går det bra att byta ut gelatinet mot agar agar i detta recept. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-18Hej Elisabeth! Buffé-redaktionen hälsar att det går bra att göra tårtan i förväg och frysa in. Vår rekommendation är sedan att du låter den tina några timmar i kyl, eller över natten i kyl. Den blir godast om den får tina långsamt.
Redaktionen
2013-06-12Kan man göra denna tårta i förväg och frysa hela tårtan (även med chokladmoussen) och bara tina upp den inför serveringen?
Elisabeth
2013-06-08