Svampsandwich de luxe | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svampsandwich de luxe

Den här utsökta svampsandwichen kommer verkligen att ge din middag en de luxekänsla. Fräs champinjonerna med vitlök och hackad, färsk timjan och placera på brödet. Där täcker du mackan med ljuvlig parmesan och låter det smälta över mackan i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 mackor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär champinjonerna i kvartar. Stek dem i smör i en stekpanna. Pressa över vitlöksklyftor, krydda med hackad färsk timjan, flingsalt och svartpeppar.
  3. Bre smör på bröden. Fördela svampfräset ovanpå och toppa med riven parmesanost. Gratinera i ca 10 minuter, tills osten fått färg.
  4. Ringla balsamicosirap över mackorna och toppa med en näve ruccola. Eller toppa med ytterligare en smörad brödskiva, tryck till och grilla i mackjärn i ca 5 minuter.

För alla

Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör äggfri: välj lämpligt bröd. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1109, Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4 mackor
  • 400 g champinjoner
  • smör till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör till bröden
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
Garnering
  • balsamicosirap
  • ruccola
Lägg till i inköpslistan