Champinjonburgare med guacamole

Lyx mellan två skivor bröd får du när du lagar denna champinjonburgare med guacamole. Och detta recept svänger du ihop på ett kick! Guacamolen får smak av vitlök, olivolja och salt och peppar, en perfekt topping till din färdigbyggda burgare. Knaprig klyftpotatis är det självklara tillbehöret.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2015

Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1/2 msk olivolja
salt
peppar
Guacamole
2 avokador
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olivolja
Grönsaker
1 rödlök
2 tomater
1/2 cosmopolitansallad
Burgare
4 champinjonburgare
4 skivor bröd (gärna medelhavsbröd)
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2752 KJ / 659 kCal
Fett24 g
Salt3.72 g
Kolhydrater83 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska prova, låter mycket gott och nu vet vi att vi måste lämna köttnormen så det här blir jättebra.
Gunnel
2016-10-17Godaste vi ätit på länge och vi brukar inte gilla vegetarisk mat!
Camilla
2015-11-07Gott ! Kan tänka mig att köpa fler gånger.
Ulrika
2015-11-01