Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Champinjonburgare med mozzarella och picklad rödlök

En svampig burgare gör ingen glad, om den inte är gjord på champinjoner förstås! Med smak av rökig paprika passar den extra bra till en snabbfixad ajvaryoghurt, picklad rödlök och rostad potatis som tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C och sätt in en plåt.
  2. Rödlök: Skala, dela och skiva löken. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Tillsätt löken, koka upp och dra av från värmen. Låt svalna under lock.
  3. Potatis: Skär potatisen i halvor och blanda med olja, salt peppar och timjan i en bunke. Häll ut på den varma plåten och rosta tills den är mjuk ca 25 minuter 
  4. Yoghurt: Rör ihop yoghurt och ajvar och smaka av med salt.
  5. Burgare: Lägg burgarna i en ugnssäker form. Bryt mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
  6. Skiva tomaterna och rosta bröden.
  7. Bred ajvaryoghurt på brödunderdelarna och lägg på burgare, tomat och picklad rödlök. Lägg på brödöverdelarna och servera med rostad potatis.

För alla

Kontrollera noga innehållet i burgarna.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och mozzarella.

Ingredienser

Portioner: 4
Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 2 msk ättika (12%)
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
Rostad potatis
  • 900 g potatis
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk timjan
Ajvaryoghurt
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 2 msk ajvar relish
Champinjonburgare
  • 4 champinjonburgare (med gärna rökig paprika)
  • 125 g mozzarella
  • 2 tomater
  • 4 hamburgerbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?