Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Champinjonburgare med sötpotatisaioli

Här får champinjonburgaren sällskap av en krämig aioli med kokt sötpotatis. Servera gärna mellan två surdegsbröd, tillsammans med råhyvlad fänkål, skivade tomater, gräslök och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen, skär den i bitar och koka. Låt potatisen svalna en stund.
  2. Skala vitlöksklyftorna.
  3. Stöt potatisen med en visp och blanda den med riven vitlök, äggula, senap och vinäger. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Grilla champinjonburgarna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera champinjonburgarna i grillat bröd med tillbehören.

Näringsberäkningen inkluderar allt till serveriing, citron och salt.

För alla

Fri från laktos.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Massera in 1 msk citronsaft och 2 krm salt i den hyvlade fänkålen precis före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 sötpotatis (1 sötpotatis motsvarar ca 200 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 äggula
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 champinjonburgare
Till servering
  • surdegsbröd
  • hyvlad fänkål
  • skivade tomater
  • gräslök
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2889 kJ / 691 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept