Champinjonburgare med sötpotatisaioli

18
0
Champinjonburgare med sötpotatisaioli

Här får champinjonburgaren sällskap av en krämig aioli med kokt sötpotatis. Servera gärna mellan två surdegsbröd, tillsammans med råhyvlad fänkål, skivade tomater, gräslök och sallad.

Champinjonburgare med sötpotatisaioli

Ingredienser

4 portioner
1 sötpotatis (à ca 200 g)
2 vitlöksklyftor
1 äggula
2 tsk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
1 1/2 dl rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 förp champinjonburgare (à 200 g)

Till servering

surdegsbröd (gärna fullkorn)
hyvlad fänkål
skivade tomater
gräslök
sallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsberäkningen inkluderar allt till servering och även tipset med citron och salt.

Gör så här

Tips

Massera in 1 msk citronsaft och 2 krm salt i den hyvlade fänkålen precis före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2889 KJ / 691 kCal
Fett 47 g
Salt 3 g
Kolhydrater 50 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden